ش٫ اردیبهشت ۸ام, ۱۴۰۳

جلوه‌گری معماری ایرانی در سرای سعدالسلطنه قزوین

سرای تاریخی سعدالسلطنه در بافت تاریخی قزوین یکی از نمونه‌های معماری ایرانی در ساخت بناهای با کارکرد اجتماعی و مردمی است.

سرای تاریخی سعدالسلطنه در بافت تاریخی قزوین یکی از نمونه‌های معماری ایرانی در ساخت بناهای با کارکرد اجتماعی و مردمی است. بنایی که به عنوان بزرگ‌ترین کاروان‌سرای درون شهری قزوین به دستور «باقرخان سعدالسلطنه» حاکم قزوین در دوره ناصرالدین‌شاه قاجار انتخاب شد و امروز یکی از نامزدهای اصلی ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو محسوب می‌شود.

در این بنا حضور زیبای طاق‌های «مازه‌دار» با مقرنس‌های زیبا و رنگین جلوه‌ای بی‌نظیر به این اثر معماری قاجاری داده که احیای آن بدون شک یکی از بزرگ‌ترین اقدام صورت گرفته در حوزه میراث میراث فرهنگی و گردشگری قزوین بوده است. در حال حاضر آمارها حکایت از آن دارد که سعدالسلطنه با فاصله بسیار زیاد پربازدیدترین بناهای تاریخی شهری است که پر از آثار و ابنیه تاریخی است.

با این حال برای ثبت جهانی این آثار تاریخی اصلاح برخی ساختمان‌های اطراف این مجموعه تاریخی که باعث شکسسته شدن خط آسمان سرای سعدالسلطنه می‌شوند، می‌تواند نقش مهمی در ثبت جهانی این اثر و ارتقای جایگاه تاریخی و گردشگری آن داشته باشد.

تسنیم

 

درباره نویسنده