ی٫ اردیبهشت ۱۶ام, ۱۴۰۳

سمینار بزرگ مرمت ابنیه تاریخی و ایسکارسا در سمنان آغاز به کار کرد

سمینار بین‌المللی مرمت ابنیه تاریخی با حضور متخصصان ایسکارسا یا همان کمیته جهانی آنالیز و مرمت سازه‌های میراث معماری جهان، در سمنان آغاز به کار کرد.

همزمان با صبح چهارشنبه سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین و دانش بنیان با حضور متخصصان ایسکارسا یا همان کمیته جهانی آنالیز و مرمت سازه‌های میراث معماری جهان، در سمنان آغاز به کار کرد.

این همایش با حضور کارشناسان و متخصصانی از ایران و خارج از کشور در سالن همایش پارک علم و فناوری شهرستان سمنان به همت اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان و دانشگاه سمنان برگزار شده است.

اعضای کمیته بین المللی آنالیز و مرمت سازه های میراث معماری موسوم به ایسکارسا در این همایش حضور داشته و رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی و گردشگری را مورد بررسی قرار می دهند این کنفرانس بین المللی از این بابت برای سمنان اهمیت دارد که شش کاروانسرای استان در ثبت جهانی قرار داشته و همچنین سمنان میزبان کنسرسیوم بین المللی جاده ابریشم با حضور چین و ۱۹ کشور دیگر دنیا است.

 

تاثیرات مخاطرات طبیعی بر ابنیه تاریخی

فرونشست زمین و تاثیرات مخرب آن بر آثار تاریخی استان سمنان، کاروانسراها، ابنیه تاریخی، آرمگاه های نامدارانی مانند علاء الدوله سمنانی یکی از مهمترین مسائل مطروحه در این کنفرانس بین المللی محسوب می شود. در این همایش همچنین راهکارهای فناورانه و علمی مقابله با آسیب بناهای تاریخی و میراث فرهنگی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

این سمینار امروز چهارشنبه در سالن همایش پارک علم و فناوری سمنان آغاز و تا بعد از ظهر امروز نیز با سخنرانی و ارائه مقالات ادامه خواهد داشت همچنین پروفسور گرون آرون عضو هیات رئیسه ایسکارسا در زمره مهمانان مهم این همایش است.

بنا به اعلام مسئولان میراث فرهنگی استان سمنان نیلکون اوگون عضو متخصصان ایسکارسا و مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه یکی از سخنرانان دیگر این سمینار محسوب می شود. هم اکنون داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی نیز در این سمینار حضور دارد و قرار است از ساعتی دیگر به سخنرانی بپردازد.

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بعد از ظهر امروز در سمنان به کار خود پایان خواهد داد. انتظار می رود که راهکارهای بهره برداری از فناوری در کاهش خسران طبیعی از سوی ابنیه تاریخی استان سمنان یکی از خروجی های این همایش باشد.

 

اهمیت همایش هایی از این دست

یک کارشناس میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار بازار، درباره اهمیت این دست کنفرانس ها، گفت: برگزاری نشست هایی از این دست سبب تعاملات بیشتر استان سمنان در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری و ابنیه تاریخی با سازمان های بین المللی مانند کمیته علمی بین‌المللی تحلیل و مرمت آثار میراث معماری ایسکارسا یا شورای بین‌المللی ابنیه و محوطه‌ها ایکوموس یا شورای موزه های یونسکو و … می شود که برای کشورمان دارای اهمیت فراوانی است.

محمد ابراهیم همتی با بیان اینکه تعامل کشورمان با ارگان های بین المللی بسیار فایده خواهد داشت، ابراز کرد: ما می توانیم چه به لحاظ فناوری و چه به لحاظ استفاده از تجربیات در احیای بناهای تاریخی استان مان از ظرفیت های این سازمان های فرا ملی بهره مند شویم.

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی اظهارنظرهایی درباره خروج کشورمان از اتحادیه ها و سازمان های بین المللی به ویژه در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری و … دارند در صورتی که این خسران محض برای کشورمان است، افزود: ایکوموس سال قبل به استان سمنان آمد و کاروانسراهای این استان را مورد بررسی قرار داد و نتیجه آن این شد که شش کاروانسرا از ۵۴ کاروانسرا ثبت شده در کشورمان، سهم استان سمنان بود.

 

احیای روش های فناورانه

این صاحب نظر همچنین گفت: به لحاظ اقتصادی نیز تعامل با این ارگان ها و برگزاری چنین رویداد هایی می تواند به میزبانی بیشتر سمنان از گردشگران خارجی شود کافی است ارگان های بین المللی بازتابی از حضور خود در چنین رویداد هایی را داشته باشند در نهایت شاهد حضور بسیار زیادی از توصیه های سفر به استان سمنان خواهیم بود و این اقتصاد استان را هم متحول می سازد.

همتی با اشاره به اینکه برگزاری این سمینار ها همفکری درباره نگهداری از میراث فرهنگی استان است و کمک می کند که با استفاده از فناوری، ارزان ترین و ساده ترین راه کارها برای نگهداری از ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی را در استان سمنان احصا کنیم، ابراز کرد: این اقدام باعث می شود که ما با کمترین هزینه بتوانیم بیشترین میران مرمت یا بازسازی و نگهداری میراث فرهنگی سمنان را شاهد باشیم.

بازار

درباره نویسنده