گذری بر شهری فرانسوی با معماری کلاسیک آلمانی
تا قبل از شیوع گسترده کرونا هیچ فردی تصور نمیکرد که سفر به مقولهای دستنیافتنی و سپری کردن لحظاتی ناب در سفر به رویا تبدیل شود. حال اما واکسیناسیون سراسری کرونا وضعیت سفر را کمی طبیعیتر کرده و مردم در سراسر دنیا میتوانند با خیالی آسودهتر سفر کنند.
از مناطق جذابی که افراد میتوانند برای سفر به آن با رعایت تمام قوانین بهداشتی اقدام کنند باید به دومین شهر توریستی محبوب در فرانسه شهر استراسبورگ اشاره کرد. شهر استراسبورگ مرکز منطقه تاریخی آلزاس بوده و از شهرهای بزرگ و تاریخی اروپاست که بخشی از آن هم مرز با آلمان است.
قرار گرفتن این هر در امتداد رود راین و هم مرز بودن استراسبورگ با آلمان همچنین باعث شده است که فرهنگ آلمانی نیز در شهر رواج پیدا کرده و جزئی از فرهنگ این شهر شود. البته موارد گفته شده این شهر را به یکی از مراکز مهم سیاسی و اجتماعی اروپا نیز تبدیل کرده است.
استراسبورگ شهری قدیمی و قدمتدار است که در مورد تاریخچه آن میتوان به سال ۸۴۰ میلادی اشاره کرد که پس از مرگ پسر امپراطوری شارلمانی، امپراطوری بزرگ فرانک به سه بخش تقسیم شد که قسمت غربی به فرانسه مدرن، قسمت شرقی جزئی از شرق آلمان و قسمت میانی نیز به بخشهای متفاوتی تقسیم شد که آلزاس به همراه استراسبورگ جزئی از آن و بخش از فرانسه به حساب میآمدند.
این شهر طی کشمکشهای زیادی که میان دولت فرانسه و آلمان وجود داشته است دست به دست شده و هر بار زیر سلطه یکی از کشورها در میآمده است و همین تاریخ طولانی در دست به دست شدن شهر امروزه استراسبورگ را به دورازهای تبدیل کرده که فرهنگ دو کشور را به خوبی با یکدیگر آمیخته است.
با اینکه مردم استراسبورگ در این شهر به زبان فرانسه صحبت میکنند اما باید بدانیم که فرهنگ آلمانی نیز در میان آنها جا افتاده و کاملا قابل لمس است. البته این داستان در معماری شهر نیز تاثیر گذار بوده است و قسمتهای تاریخی به خوبی معماری کلاسیک آلمانی را نشان میدهند، در نتیجه این شهر به دلیل چهره تاریخی و نوع معماری بسیار مورد توجه بوده و به یکی از پربازدیدترین شهرهای فرانسه تبدیل شده است.
از نکات قابل توجه این شهر میتوان به این مورد اشاره کرد که علاقهمندان و بازدیدکنندگان میتوانند اماکن گردشگری و تاریخی را در تمام نقاط شهر مشاهده کنند و اماکن گفته شده به صورت منسجم در یک نقطه قرار ندارند.
شهر استراسبورگ به دلیل حضور کلیسای جامع گوتیک، ماسه سنگ صورتی، ساعت نجومی و برج برجسته ای که توسط ویکتور هوگو به عنوان «شگفت انگیز غول پیکر و ظریف» و توسط گوته به عنوان «درخت بلند و گسترده خدا» توصیف شده، معروف است. باید گفت که همین ویژگی تاریخی و منحصر بهفرد استراسبورگ باعث شد تا نام این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گیرد و به نوعی به پایتخت اتحادیه اروپا تبدیل شود.
از دیگر ویژگیهای استراسبورگ همچنین میتوان به نام آن اشاره کرد که کلمهای آلمانی است و «شهر جادهها» معنا میشود. این شهر از قطبهای مهم حملونقل جادهای و رودخانهای فرانسه است و به لحاظ اقتصادی مرکز بسیار با اهمیتی است.
گفته میشود که استراسبورگ همچنین در قر ۱۳ میلادی به عنوان ثروتمندترین شهر در کل امپراتوری مقدس روم شناخته میشده و از مراکزی بوده که علم و هنر به شدت در آن رونق داشته است، البته امروزه نیز این شهر از دوستداران علم، هنر و صنعت به شمار میرود.
از جاذبههای گردشگری این شهر میتوان به کلیسای جامع نوتردام اشاره کرد که یکی از زیباترین آثار معماری گوتیک در اروپا است که برجی ۱۴۲ متری دارد و بلندترین نقطه جامعه مسیحی تا قرن ۱۹ میلادی بوده است. این کلیسا همچنین در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است.
کلیسای سنت توماس از دیگر جاذبههای تاریخی استراسبورگ بوده که در محل کلیسای باستانی در اوایل قرن ششم ساخته شده است. این کلیسا در قرن ۱۲ پس از یک آتشسوزی دوباره بازسازی و مرمت شد و هنوز هم به عنوان عبادتگاه پروتستان مورد استفاده قرار میگیرد.
موزه آلزاسیان در خانهای که در سال ۱۶۲۰ احداث شده، واقع شده است و مجموعهای از هنرهای محلی، مبلمان، لباس و وسایل داخلی را به نمایش میگذارد و بازدیدکنندگان میتوانند هزاران شی را که بینشی در زندگی روستایی آلزاسی در قرون ۱۸ و ۱۹ ارائه می دهند، مشاهده کنند.
همچنین «گران رو» قدیمیترین خیابان استراسبورگ و برای رومیها یک محور نظامی مهم بود. گردشگران میتوانند در طول این خیابان تعداد زیادی از خانههای کارگری قرن هجدهمی را مشاهده کنند.
ایسنا
درباره نویسنده
نویسنده