احیای هویت فرهنگی تهران از طریق معماری

سخنگوی شورای شهر تهران بیان کرد: احیای هویت فرهنگی تهران باید در عرصه‌های مختلف اتفاق بیفتد که یکی از مهمترین جوانب آن معماری است.

 علیرضا نادعلی عضو شورای شهر تهران در جریان  بررسی لایحه «طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران» اظهار داشت: احیای هویت فرهنگی تهران باید در عرصه‌های مختلف اتفاق بیفتد که یکی از مهمترین جوانب آن معماری است.

وی ادامه داد: شاید در حال حاضر ایجاد تغییرات در درون نقشه‌های شهرسازی زمان بر باشد اما در دسترس‌ترین بخش ساختمان ها نمای آن است.

نادعلی با اشاره به اینکه در مذهبی‌ترین شهرهای جهان یعنی مکه و مدینه النبی  هتل های برند با بناهای مدرن ساخته شده اما از المان های اسلامی بر روی آنها استفاده شده است، ابراز داشت: معتقدم با یک تحقیق جزئی می‌توانیم حجم المان‌های سنتی اسلامی و باستانی که در دنیا نظیر ندارد با طراحی‌های اسلامی وارد شویم و با همراهی طراحان حجمی از المان های اسلامی ایرانی را در دید و نماها با زبان معماری بیان کنیم.

سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: طراحان ما به صورت مدرن این المان‌ها را بازتولید کردند مثل خوشنوسی یا المان‌های تذهیب اسلامی، اما با یک کار پژوهشی تا به حال کاری اتفاق نیفتاده است و می‌توانیم در ۴ سال به این مساله برسیم.

چمران پاسخ داد: چسباندن المان های معماری بر روی نماها منطور طراحی نیست و یک کار حداقلی است و ارزش معماری ندارد. زمانی این کار ارزش پیدا می کند که با خود ساختمان عجین شده باشد.

وی افزود: ما چندین سال در شورای انقلاب فرهنگی روی آن کار کردیم ولی مشکل ما در تهران این است که بسیاری از ساختمان ها را مهندس معمار طراحی نمی کنند و اگر طراحی صورت بگیرد مقدار زیادی از مشکلات حل خواهد شد.

افق تهران

درباره نویسنده