چشم‌نوازترین خانه تاریخی تهران در عصر قاجار

تهران آثار تاریخی زیبایی را در خودش جای داده است. یکی از این زیبایی‌ها عمارت کوشک می‌باشد که به خاطر معماری چشم‌نوازش تمام بینندگان را به خودش خیره کرده است.

عمارت کوشک به عنوان یکی از مدرن‌ترین و زیباترین خانه‌های تاریخی پایتخت در اواخر دوران قاجار و یا اوائل دوره پهلوی اول بنا شده است. یک اثر هنری که با معماری چشمگیرش هر بیننده‌ای را مبهوت خود می‌کند. خانه‌ای که بیش از هشتادو اندی سال پیش ساخته شده سال‌ها محل سکونت صاحبش دکتر شقاقی، پزشک و متخصص ریه بود که در سال ۱۳۱۰ پس از بازگشت به ایران از کشور آلمان، خانه مجللی برای خودش ساخت و نامش را عمارت کوشک گذاشت.

تصاویر مدرن ترین خانه تاریخی تهران | پاسداری از میراث فرهنگی در عمارتِ سلطانِ بی تاج و تخت

معماری و ساختار عمارت کوشک

این عمارت بیضی شکل در یک زمین ۱۶۰۰ متری با یک معماری به سبک معماری خانه‌های دوره قاجاریه و ترکیب آن با معماری اروپایی ساخته شده است. نمای داخلی و بیرونی آن به قدری زیبا و هنرمندانه با گچ‌بری، مقرنس کاری، آجرکاری، گره چینی، نقاشی، آینه کاری و کاشی کاری تزیین شده است که ببیننده از دیدن آن سیر نمی‌شود. چهار ایوان بسیار زیبا در اطراف این عمارت وجود دارد که زیبایی این قصر با شکوه را دو چندان می کند.

تصاویر مدرن ترین خانه تاریخی تهران | پاسداری از میراث فرهنگی در عمارتِ سلطانِ بی تاج و تخت

این عمارت دارای چندین زیرزمین، ۵ تالار، ۶ اتاق خواب، یک اتاق مطالعه و دفتر کار و یک آشپزخانه مجهز به فِر سنگی است. آشپزخانه در مجاورت آب انبار در زیرزمین واقع شده و مخزن آب گرمی هم در کنار آن قرار دارد.

عمارت کوشک چند بار دست به دست شد تا اینکه در فروردین ماه ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این عمارت زیبا در حال حاضر زیر نظر یونسکو به مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس تبدیل شده است.

خانه کوشک یا عمارت شقاقی در خیابان فردوسی، خیابان تقوی، خیابان مهنا واقع شده است. اما استفاده از مترو بهترین وسیله نقلیه برای دسترسی به این اثر زیبای تاریخی است. با استفاده از مترو خط ۴ در ایستگاه فردوسی از قطار پیاده شوید. به سمت خیابان فردوسی کمتر از ۱۰۰ متر به خیابان گلپرور می‌رسید. کمی آنطرف‌تر به خیابان امیرسلیمانی برسید؛ به سمت راست بپیچید و مستقیم بروید تا به عمارت کوشک در خیابان مهنا برسید.

خبرآنلاین

درباره نویسنده