ی٫ شهریور ۱۸ام, ۱۴۰۳

۸ خانۀ عجیب ژاپنی که اصول معماری را به چالش کشیده‌اند

خانه‌هایی که در این مطلب معرفی می‌کنیم در ژاپن بر خلاف هنجار‌های معمول معماری ساخته شده‌اند و به همین جهت از خانه‌های یک ریخت محله‌های اطراف به شکل جلوه‌هایی فراواقعی از شکل، عملکرد، چشم انداز و اصالت متمایز به نظر می‌رسند.

 از خانه‌ای که در ورودی‌اش مثل یک غار در دل تپه به نظر می‌رسد تا خانه‌ای با دیوارهای پلاستیکی؛ در اینجا برخی از عجیب‌ترین خانه‌های ژاپن را ملاحظه خواهید کرد.

۱. خانه بالای تپه با دیوار‌های شیشه‌ای و محیط طبیعی

این خانه یک طبقه در دل تپه‌ای در منطقه‌ای جنگلی مشرف به اوداوارا و خلیج ساگامی قرار دارد. این چشم انداز ماساهیرو هارادا معمار است که شیفته طرح‌های معماری متخلخل و داخلی-خارجی است، یعنی فضا‌های بدون مرز برای ایجاد ارتباط میان فضا‌های داخلی و خارجی.

18
هیچ دیوار بتنی در خانه وجود ندارد مگر دیوار‌هایی که برای محافظت از فضا‌های خصوصی مانند حمام ساخته شده‌اند. به جای دیوار، قفسه‌های کتاب شیشه‌ای و توری مانند وجود دارد. خانه تقریباً شبیه یک اتاق تک بزرگ است. نور روز از دیوار‌های شیشه‌ای وارد خانه می‌شود و بدون مانع در خانه جریان می‌یابد و هر گوشه و کناری را با یک درخشش گرم می‌پوشاند.

۲. مظهر مینیمالیسم

17

این خانه باریک در زمینی به وسعت ۷۵۰ فوت مربع ساخته شده، اما نه تنها در آن احساس تنگی نمی‌کنید، بلکه باغچه هم دارد.
کاتسوتوشی ساساکی معمار با پذیرش این چالش و طراحی خانه‌ای که شبیه خانه‌های جعبه مانند محله به نظر نمیرسد، اتاق‌ها را در ارتفاعات مختلف قرار داده، فضا‌های چند منظوره ایجاد کرده، تراس طبقه همکف را در طراحی داخلی گنجانده و پنجره‌های بلندی ساخته که خانه را با نور طبیعی پر می‌کنند. سایه‌های روشن چوب در تمام خانه حس بزرگتری از فضا ایجاد کردند.

16

نتیجه کار، خانه‌ای دلباز، جادار و عجیب است که دارای شخصیت و حال و هوای پرانرژی است.

۳. خانه بتنی با سقف خمیده

15

در توکیویی که به شدت با کمبود فضا روبروست، برای ایجاد فضا‌های قابل زندگی و زیبا در زمین‌های کوچک، نبوغ، جسارت و بینش نیاز است. دو معمار به نام‌های تاموتشو ناکادا و کوجی تسوتسوئی یک خانه چند سطحی به مساحت ۷۹۳ فوت مربع را طراحی و ساخته‌اند که بسیار وسیع‌تر به نظر می‌رسد. این خانه از جعبه‌های نگهدارنده ساخته شده، اما اصلاً حس جعبه را منتقل نمی‌کند.

14

ترفند معماران چه بوده است؟ برش اریب شیب سقف معمولی برای ایجاد یک فرم خمیده که حجم را افزایش دهد، ساخت سقف در ارتفاع ۱۲ فوتی و نصب نورگیر‌هایی که اجازه می‌دهد نور طبیعی به داخل جریان یابد. حس فضا با طراحی داخلی مینیمال برجسته شده: یک دیوار تخته سه لا که درست زیر سقف تمام می‌شود تا حس جریان را بین دو فضا ایجاد کند و تخته‌های چوبی تقویت شده با فولاد که از دیوار بیرون می‌آیند تا پلکانی ایجاد کنند که شناور به نظر می‌رسد.

13

۴. مکعبی که یک گل فروشی، یک گالری هنری و یک خانه را در خود جای داده است

12

ماکوتو تانجیری معمار وقتی فضایی به مساحت ۱۱۱۵ فوت مربع به او پیشنهاد شد و صاحبان زمین از او خواستند یک گل فروشی، یک گالری هنری و محل سکونت در آن بسازد، مجبور شد خارج از چارچوب معمول و خلاقانه فکر کند.

تانجیری از یک اصل ساده طراحی استفاده کرد. او سه جعبه را روی هم چید تا سه طبقه ایجاد کند. گالری و گل فروشی در طبقه همکف هستند. طبقه اول شامل ناحیه نشیمن-ناهارخوری-آشپزخانه می‌شود در حالی که اتاق خواب طبقه بالاست.

فرادید

درباره نویسنده


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/barandat/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35