گره بان روستایی با سبک معماری روسی
روستایی به نام گره بان در استان کرمانشاه وجود دارد که در شهرستان هرسین قرار گرفته و به دلیل معماری روسی که بناهای آن دارد سبب شده تا در بین گردشگران بسیار جذاب و نامدار باشد.
این روستا جزئی از آثار باستانی و جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه محسوب می شود و محل دفن بسیاری از بزرگان اهل حق بوده است. این روستا به عنوان یکی از عمده ترین مراکز فرآوری گلاب و عرقیجات مشهور است و محصولات آن در سراسر کشور و حتی خارج کشور نظیر فرانسه نیز توزیع می شود. اهالی این روستا در زمینههای سازندگی کار میکنند که از جمله شغلهای آنان میتوان به کشت و کشاورزی، باغ و باغداری، دام و دامداری، پرورش و تولید نهال، گل و گلاب محمدی و گیاهان دارویی اشاره کرد.
استان کرمانشاه را می توان به عنوان بهشت گردشگری ایران نام برد چرا که این استان نه تنهای در زمینه آثار تاریخی بلکه دارای طبیعت و چشم اندازه های بسیار ویژه و جذابی می باشد. کرمانشاه به دلیل آثار هنری و تاریخی که دارای می باشد و یکی از قطب های گردشگری کشور به شمار می رود و هنگامی که واژه ها پاسخگوی اینهمه شگفتی های گردشگری این استان نباشند، تنها راه رزرو هتل و بستن چمدان است تا پا در این شهر شگفت انگیز بگذاریم جایی که تاریخ ایران نه تنها در عصر معاصر، که از ابتدای تمدن آریایی و شکوه تاریخ ساسانیان را در آن به عینه می توان دید که همانا دیدن این آثار جز افتخار و غرور را القا نمی کنند و هر بیننده ای را به تحسین وادار می کند.
ما هم این بار به سمت روستایی که شاید کمتر نام آن به گوشتان خورده باشیم رفته ایم به نام روستای گره بان در کرمانشاه که به دلیل معماری روسی که دارا هست بسیار روستایی جذاب و نامدار است. روستای گره بان در کرمانشاه مکانی بسیار مقدس برای اهل تصوف است و دلیل آن وجود مکانی به عنوان “اجاق حضرت آقا بخش” و اجاق دیگر بزرگان این فرقه از جمله اولیا و نزدیکان این فرقه می باشد. در این منطقه هر روز به غیر از جمعه ها به صورت نذری از مهمانان پذیرایی می شود.
مختصری از تاریخ روستای گره بان در کرمانشاه
اگر بخواهیم مختصری از تاریخ روستای گره بان در کرمانشاه را بگوییم مطابق با آنچه که باستان شناسان گفته اند آثاری از سکونت در این روستا پیش از تاریخ مشاهده شده که نشان دهنده ی مناطقی پربار و دارای اهمیت بالایی در خاورمیانه و قاره آسیا می باشد. از قدیمی ترین نشان های حضور انسان در این روستا به دوره های پارینه سنگی نیز می رسیم که با پیدا شدن چند تبر سنگی در منطقه هرسین کنونی اثبات شده است که قدمتشان حداقل دویست هزار سال تخمین زده می شود، این نشان می دهد که قدمت این روستا بسیار بالا است. جالب است بدانید که استان کرمانشاه در زمان ساسانیان به عنوان پایتخت ییلاقی مورد استفاده بوده و پس از ظهور اسلام و ورود اعراب به ایران و از قرن یازده به بعد فرقه اهل حق بوجود آمده است و طایفه ای که در گره بان زندگی می کنند ملقب به آتش بیگی یا مشعشعی ها هستند که یکی از طوایف این فرقه بوده و با استفاده از امکانات و کمک های پیروان خود نسبت به ساختن این مکان و حفظ و نگهداری و توسعه آن اقدام نموده اند.
مسیرهای ارتباطی به روستای گره بان در کرمانشاه
اگر خواستید به سمت این روستا بروید راه های مختلفی نظیر هواپیما، اتوبوس و خودروی شخصی وجود دارد که هر کدام را مایل بودید می توانید استفاده کنید. یکی از به صرفه ترین راه ها اتوبوس است که با این وسیله تنها به کرمانشاه می توانید برسید و از کرمانشاه تا روستای گره بان باید با تاکسی بروید، اما خوب هزینه ی بالایی را هم باید پرداخت کنید.
بسته به اینکه چقدر هوشمندانه سفر کنید و زمانبندی درستی برای سفر به این مکان داشته باشید، اگر با خودروی شخصی سفر کنید می توانید هزینه کمتری را برای این سفر صرف نمایید ولی در مجموع هزینه رفت و آمد به این روستا و بهمراه دو روز اقامت در آن با احتساب امکاناتی که اهالی این روستا در اختیارتان می گذارد می توان مبلغی حدود هر نفر ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان را برآورد کرد.
به منظور دسترسی به روستای گره بان در کرمانشاه می بایست ابتدا خودتان را به سمت استان کرمانشاه برسانید و سپس به با تاکسی ها و ماشین های شخصی که در این منطقه وجود دارد خودتان را به سمت روستای گره بان در کرمانشاه برسانید. برای رسیدن به این روستا ابتدا باید میدان شهدا و بعد از بلوار شهید کشوری بروید و پس از عبور از شهرک صنعتی فرامان که در چند کیلومتری بعد از دوراهی شهرک بیستون در سمت راست هرسین است بروید. از این به بعد می بایست از محلی هایی که در این منطقه هستند مسیر دقیق را بپرسید تا بتوانید خودتان را به موقعیت مربوط برسانید.
الی گشت
درباره نویسنده
نویسنده