ج٫ اردیبهشت ۱۴ام, ۱۴۰۳

گردشگری صنعتی و معماری مدرن از ظرفیت‌های نهفته شهرستان لنجان است

 رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان گفت: گردشگری صنعتی و معماری مدرن از ظرفیت‌های نهفته این شهرستان است و می‌توان از قابلیت‌هایی مانند صنایع بزرگ و شهرهای جدید در شکوفایی این بخش‌ها استفاده کرد.

احمد فتحی افزود: صنایع بزرگی مانند ذوب آهن و فولاد سبا در این شهرستان مستقر است و از طرفی فولادشهر با برخورداری از معماری و شهرسازی نوین بعنوان نخستین شهر جدید کشور در این منطقه شکل گرفته است که می توان از ظرفیت های آنها برای ایجاد و توسعه گردشگری صنعت و معماری مدرن بهره گرفت.

وی با بیان اینکه کارخانه ذوب آهن، ظرفیت معرفی میراث صنعتی استان اصفهان و کشور را دارد، اظهار داشت: برخی صنایع مانند صنعت نفت جنوب در این زمینه فعالیت هایی را آغاز کردند اما در مجموع، آنطور که باید و شاید در این زمینه با وجود ظرفیت های موجود، کار نشده است.

گردشگری صنعتی یکی از شاخه‌های نوظهور در عرصه گردشگری است که در قالب بازدید از مجموعه‌های صنعتی جای می‌گیرد؛ این رویکرد از سوی کشورهای صنعتی جهان و در راستای افزایش سرانه درآمدها مورد توجه قرار گرفته است.

فتحی با اشاره به اینکه ذوب آهن اصفهان نیز دارای موزه ای است که می توان آن را گسترش داد، ادامه داد: این مجموعه دارای ظرفیت های بسیاری برای گردشگری صنعتی مانند دستگاه ها و تجهیزات قدیمی، ساختمان های قدمت دار و خاطرات چگونگی شکل‌گیری آن است.

وی با تاکید بر اینکه گام های اولیه برای گردشگری صنعتی باید توسط مجموعه های بزرگ صنعتی برداشته شود، خاطرنشان کرد: رویکرد تعاملی با سایر دستگاه ها در این زمینه بسیار مهم است و میراث فرهنگی نیز حمایت های لازم را از آن خواهد داشت.

وی همچنین به ظرفیت های گردشگری معماری مدرن در فولادشهر اشاره و اضافه کرد: فولادشهر یکی از شهرهای مدرن و جدید ایران است که در نزدیکی مجموعه صنعتی ذوب آهن  قرار دارد و اقداماتی برای معرفی شدن آن بعنوان میراث مدرن ایران و اصفهان در موسسه بین المللی “دوکومومو” صورت گرفت.

فتحی با بیان اینکه موسسه بین المللی ” دوکومومو” به معرفی میراث مدرن دنیا می پردازد، ادامه داد: بازدیدی توسط کارشناسان این موسسه از شهر فولادشهر انجام شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی لنجان گفت: در فولادشهر طراحی های خوب معماری توسط مهندسان ایرانی و اروپایی صورت گرفته و شهرسازی، دسترسی محلی، فضای سبز و معماری ساختمان های مسکونی بر اساس شاخص های مدرن است.

وی با بیان اینکه فولادشهر همچنین بدلیل استقرار ورزشگاه فولادشهر دارای ظرفیت بسیار خوبی در زمینه گردشگری ورزشی است، خاطرنشان کرد: بیمارستان شهید مطهری و مجموعه مهمانپذیر فولادشهر نیز در زمینه گردشگری سلامت، قابلیت های بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر این مجموعه پذیرای گردشگران سلامت از کشورهای همسایه بود، افزود: همچنین سکونت شهروندان از اقوام مختلف ظرفیت دیگری برای توسعه گردشگری فرهنگی در این منطقه ایجاد کرده است به‌طوری‌که به فولادشهر، رنگین کمان اقوام نیز گفته می شود. شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبادران و فولادشهر است.

فولادشهر شهری جدید در شهرستان لنجان که به علت کارخانه ها و شهرک های صنعتی متعددی که در اطرافش قرار دارد و همجواری با شهر اصفهان مهاجر پذیر است بطوری که از تمام قومیت ها و فرهنگ های ایران در این شهر قرار دارند؛ این شهر حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.

ایرنا

درباره نویسنده