ش٫ اردیبهشت ۲۹ام, ۱۴۰۳

کتابخانه عمومی ارشاد مسجدسلیمان تخریب و بازسازی می‌شود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان از تخریب و بازسازی کتابخانه عمومی ارشاد با قدمت ۵۰ سال در شهریورماه خبرداد.
عباس حسین زاده در اهواز، با بیان اینکه متأسفانه این ساختمان به علت قدمت زیاد دچار فرسودگی شد و در زلزله سال ۹۸ آسیب جدی دید، اظهار کرد:با ۸ سال تلاش و مکاتبات زیاد توانستیم این ساختمان را در ردیف پروژه‌های عمرانی لحاظ کنیم.

حسین زاده اعتبار اختصاص یافته برای بازسازی کتابخانه عمومی ارشاد مسجدسلیمان را بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال دانست و افزود: این میزان اعتبار از محل اعتبارات استانی و منابع مختلف طی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی تأمین و پرداخت می‌شود.

وی گفت: بازسازی کتابخانه جدید از شهریورماه در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع و زیر بنای ۵۰۰ مترمربع در ۲ طبقه احداث و شامل بخش‌های مختلف کتابخانه‌ای خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان تعداد اعضای فعال کتابخانه  عمومی ارشاد را ۵هزار عضو بیان کرد و افزود:این کتابخانه قریب ۵۰ هزار عنوان کتاب دارد با تعطیلی کتابخانه دربهمن ماه ۱۴۰۰اعضای کتابخانه‌ بین کتابخانه‌های دیگر تقسیم شدند.

کتابخانه عمومی ارشاد یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های مسجدسلیمان بود که در سال ۱۳۳۲توسط شرکت نفت ساخته شد. این ساختمان‌ها که باطراحی ومعماری انگلیسی ساخته شدند،بنگله نامگذاری شد.

واژه بنگله به معنای خانه ویلایی و اصطلاحی است که به صورت گسترده درجنوب خوزستان به کار می‌رود. هیچ نوع بنگله‌ای تایک قرن پیش درجنوب خوزستان  نبود اما با پیدایش نفت ورود انگلیسی‌ها به جنوب کشور با ساخت وساز خانه‌های ویلایی آغازشد. مساحت بنگله‌ها  به طور معمول  بالای ۵۰۰متر مربع بود. و کتابخانه ارشاد نیز یکی ازهمین ساختمان‌هاست که در زمان پهلوی این ساختمان از وزارت نفت درسال‌های اولیه دهه ۴۰ به آموزش وپرورش واگذارشد و سپس دردهه ۵۰ به فرهنگ و هنر سابق و اداره فرهنگ و ارشاداسلامی کنونی انتقال یافت.

ایبنا

درباره نویسنده