د٫ اردیبهشت ۱۰ام, ۱۴۰۳

کاربرد شیشه در طراحی داخلی

شیشه یکی از متریال های پرکاربرد در طراحی داخلی منزل به شمار می آید. این متریال با شفافیتی که با خود به همراه می آورد، می تواند صلبیت و سنگینی دکوراسیون را کاهش داده و فضای به مراتب روشن تر و در عین حال بزرگتری را به نمایش بگذارد. شاید کاربردهای شیشه در طراحی داخلی برای شما تا حدی مبهم و محدود به نظر برسد؛ با این حال این متریال نیز به نوبه خود می تواند در طراحی و اجرای بسیاری از بخش های منزل نقش داشته باشد. ظرافتی که در طراحی فضا به کمک شیشه دیده می شود، این متریال را به یکی از گزینه های مناسب در انتخاب جنس قسمت های تشکیل دهنده دکوراسیون تبدیل می کند.
شیشه نماد شفافیت، روشنی و ظرافت است. خانه هایی که در طراحی آن ها از شیشه استفاده می شود، بسیار دلبازتر و روشن تر از آن چه هستند به نظر می رسند. به همین دلیل استفاده از شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای کوچک پیشنهاد می شود.

یکی از پرکاربردترین حالت های استفاده از شیشه، قرار دادن آن به عنوان جدا کننده در میان دو فضاست. استفاده از شیشه در این مواقع معمولا در جهت حفظ ارتباط بصری بین دو فضای مورد نظر صورت می گیرد. پارتیشن های شیشه ای در عین این که فضاهای مد نظر را به خوبی تفکیک و جدا می سازند، به نور اجازه می دهند از فضایی به فضای دیگر راه پیدا کند و به همین جهت فضای روشن تری را به ارمغان می آورند.
همچنین با استفاده از این انواع پارتیشن می توان فضا را بزرگتر نشان داد؛ چرا که در عین جدا سازی دو فضا ارتباط آن ها تا حدود زیادی حفظ شده و عملا خرد شدن فضا به آن صورت که طی قرار دادن پارتیشن های حجیم و صلب صورت می گیرد، اتفاق نخواهد افتاد. اگر فضای منزلتان کوچک است، بهتر است از پارتیشن های شیشه ای برای جداسازی بخش های مختلف آن استفاده کنید.

از دیگر کاربردهای شیشه در طراحی داخلی می توان به استفاده از آن در ایجاد درهای کشویی اشاره کرد. درهای کشویی می توانند از جنس شیشه طراحی و اجرا شوند. این درها نیز به مانند پارتیشن ها از قابلیت ایجاد ارتباط بین دو فضا در عین تفکیک آن ها برخوردار هستند و معمولا برای سرویس های بهداشتی و حمام هایی که در اتاق مستر در نظر گرفته می شوند، کاربرد زیادی دارند. درب اتاق غذا خوری ، تراس و اتاق کار نیز می تواند به همین شکل طراحی شود. تاثیری که درهای کشویی شیشه ای در طراحی داخلی دارند، بسیار شبیه به کاری است که پارتیشن های مشابه انجام می دهند.

آبنما های امروزی به قدری مدرن و متفاوت شده اند که حضور آن ها در فضای هر خانه ای یک امتیاز به خصوص به حساب می آید. یک آب نما را می توان به وسیله یک صفحه شیشه ای در حالت عمودی ایجاد کرد و در قسمتی از فضا که به عنوان بخش تاثیر گذار و جذاب منزل در نظر گرفته شده است، به اجرا درآورد. در چنین حالتی شیشه از حالت عملکردی خارج شده و فرم تماما دکوراتیو به خود می گیرد. آب و شیشه، به عنوان دو نماد شفافیت و روشنی در کنار هم قادر خواهند بود فضای دلبازی در منزل شما به وجود بیاورند.

درباره نویسنده