پ٫ فروردین ۱۴ام, ۱۴۰۴

پیدایش آثار معماری چهار دوره در کاوش‌های دولتخانه صفوی 

نتایج حاصل از کاوش در دولتخانه صفوی بیانگر آثار معماری از دوره‌های صفوی، قاجار و پهلوی اول و دوم در کف، دیوار و فضاهای معماری است.

 مجموعه تاریخی و باشکوه دولتخانه صفوی مربوط به دوران پایتختی قزوین در زمان شاه طهماسب صفوی است و بناهایی چون کاخ چهلستون، عالی قاپو ، گراند هتل و بقعه چهار انبیا را در خود جای داده است. حالا در کاوش‌های جدید، آثاری از معماری چهار دوره در آن به دست آمده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی درباره نتایج حاصل از این کاوشها درگفتگو با خبر ۲۰ شبکه قزوین گفت: این فصل از کاوش‌های دولتخانه صفوی با هدف شناسایی لایه‌ها و توالی دوره‌های تاریخی و عناصر معماری و حفاظت از بقایای بنای صفوی واقع در این مجموعه هم‌راستا با طرح مرمت آن از اواسط تیرماه سال جاری آغاز شد.

نورانی افزود: نتایج حاصل از کاوش در این محدوده بیانگر آثار معماری از دوره‌های صفوی، قاجار و پهلوی اول و دوم شامل کف، دیوار و فضاهای معماری است که بنابر کاربری‌های مورد نیاز در دوره‌های مختلف تقسیم‌بندی فضایی صورت گرفته‌است.

وی افزود: کاربری فضای مربوط به دوران صفوی شامل یک تالار پنج‌دری است که نیمه شرقی آن با جهت شمالی جنوبی پابرجاست و شواهد قرینه آن نیز در نیمه غربی با جهت شمالی‌جنوبی به‌دست آمده‌است.

معاون میراث فرهنگی ادامه داد: همچنین کف‌فرشی آجری که در عمق ۱۴۵ سانتی‌‎متری نسبت به تراز حیاط استخر قرار گرفته در این کاوش‌ها شناسایی شده‌ است.

نورانی با اشاره به یافته‌های دیگر حاصل از این مطالعات ادامه داد: فضاهای دیگر معماری شامل صندوقه‌چینی‌های دوران بعد از صفوی و پنج دوره کف‌فرش آجری با تلفیق آجر و قلوه سنگ نیز در این کاوش‌ها نمایان شده‌اند.

صداوسیما

درباره نویسنده