نمایشگاه« معماری اندلس» با ۴۰ عکس در امان اردن

نمایشگاه «معماری اندلس: تلاقی شرق و غرب اسلامی» با ۴۰ عکس با همکاری موسسه سروانتس در اردن و بنیاد میراث اندلس در گرانادای اسپانیا در امان برگزار می شود.

به نقل از العربی الجدید، موزه ملی هنرهای زیبای اردن در امان، نمایشگاه «معماری اندلس: تلاقی شرق و غرب اسلامی» از شب گذشته(پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳) آغاز شد و تا ۱۷ تیر ۱۴۰۳ ادامه دارد.

این نمایشگاه با همکاری مؤسسه سروانتس در امان پایتخت اردن و بنیاد میراث اندلس در گرانادا برگزار می شود، این نمایشگاه چشم اندازمعماری شبه جزیره ایبری را بین قرن هشتم و پانزدهم میلادی و الکوبرداری اسپانیایی ها از معماری اندلس را در معرض دید عموم قرار داده است.

این نمایشگاه شامل چهل عکس از جمله با قلعه‌ها، دیوارها، برج‌ها، کاخ‌ها، بازارها، مساجد، مناره‌ها، حمام‌ها و سدها در مناطق مختلف اسپانیا و تمدن باستانی اندلس است.

براساس بیانیه برگزارکنندگان این نمایشگاه، عکس‌ها تصاویر نمایش داده شده بین مکان های واقع در روستاهای کوچک، معماری روستایی جدا شده از محیط های شهری، و مکان های دیدنی مهم مانند مسجد کوردوبا، که تلفیق سبک معماری و هنری از معماری اموی، گوتیک و اروپایی است، متفاوت است.

اموی ها مسجد کوردوبا را در قرن هشتم ساختند و  در سال ۱۲۳۶ توسط پادشاهان کاتولیک به کلیسا تبدیل شد. اما ویژگی معماری خود را حفظ کرد و یونسکو در سال ۱۹۸۴ آن را در فهرست میراث جهانی قرار داد.

در این نمایشگاه، عکس برج «خیرالدا» از مهم‌ترین مکان‌های دیدنی شهر سویا متعلق به اواخر قرن دوازدهم دیده می‌شود، این برج در سال ۱۹۸۷ در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفت. همچنین تصاویری از کاخ حمرا ساخته شده در زمان سلطان اندلس «ابوالحجاج یوسف اول» (۱۳۱۸-۱۳۵۴) به عنوان یک بنای معماری هنری دوره اندلس در معرض دید عموم قرار گرفته است.

این نمایشگاه همچنین شامل تصاویری از خارج از اندلس، از جمله  قصر الحلابات در نزدیکی شهر ازرق، و کاخ اموی در امان، قبه الصخره در بیت المقدس، مسجد اموی در دمشق، شهر عنجر در لبنان و مدرسه البوعنانیه در فاس مراکش  است.

بنیاد میراث اندلس با فعالیت های خود در صدد است تا میراث فرهنگی و هنری اندلس را گسترش وحفظ کند و نقشی را که اندلس و اسپانیا در طول تاریخ به عنوان پل فرهنگی بین شرق و غرب ایفا کرده اند، نشان دهد.

شبستان

درباره نویسنده