مسجد سیده زینب یک بنای عظیم اسلامی است

وزیر اوقاف مصر مسجد سید زینب (س) را یک بنای عظیم اسلامی و شاهدی بر عصر درخشان معماری مساجد توصیف کرد.

 محمد مختار جمعه، وزیر اوقاف مصر در سخنانی تأکید کرد که مسجد سیده زینب (س) به یک بنای بزرگ اسلامی در هنر معماری اسلامی در مصر تبدیل شده است و به عنوان شاهدی بر بزرگ‌ترین دوران معماری مساجد در مصر به حساب می‌آید.

وی افزود: این سومین مورد است که در مدت زمان کوتاهی طرح توسعه مساجد اهل بیت (ع) اجرایی می‌شود.

پیشتر در رابطه با مسجد امام حسین (ع) و مسجد سیده نفیسه (س) اقداماتی برای توسعه و مرمت آن‌ها انجام شده بود. 

وزیر اوقاف مصر ادامه داد: ما خرسندیم که از رئیس جمهور عبدالفتاح السیسی به خاطر توجه ایشان به خانه‌های خدا و ساخت و توسعه شایسته آن‌ها تشکر کنیم.

در همین رابطه دکتر عبدالهادی القصبی، رئیس شورای عالی فرقه‌های صوفیه و اعضای شورای عالی فرقه‌های صوفیه و ارادتمندان آن‌ها از علاقه رئیس جمهور مصر به توسعه عتبات عالیات تشکر و قدردانی کردند.

مقام حضرت زینب(س) یا مسجد السیده زینب در کشور مصر، شهر قاهره، یکی از مکان‌هایی است که به‌ عنوان مدفن حضرت زینب(س) دختر امام علی(ع) مطرح شده است. این مکان زیارتگاه شیعیان و اهل‌سنت دوستدار اهل بیت(ع) است.

درباره شخص مدفون در این مکان و نیز تاریخ بنای مکان میان مورخان اختلاف است. در گزارش‌های متعدد تاریخی به وجود مزاری منسوب به حضرت زینب(س) در این مکان اشاره شده است. بنابر یک نظر، زینب(س) دختر امام علی(ع) پس از واقعه کربلا و اسارت رفتن به شام، به مدینه بازگشت. با اجبار حاکم مدینه به خروج زینب(س) از مدینه، وی در سال ۶۱ قمری راهی مصر که به دوستی اهل بیت(ع) شهرت داشتند شد، در آنجا اقامت کرد و در رجب سال ۶۲ قمری درگذشت. بر اساس این دیدگاه زینب(س) در مکانی که امروز مسجد السیده زینب نام دارد، دفن شد.

ایکنا

درباره نویسنده