مجموعه تاریخی شیخ احمد جام، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان
خراسان رضوی مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام گفت: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان رضوی است.
فرامرز صابر مقدم در حاشیه برپایی نمایشگاه تصویری «میراث ماندگار جام» در مجموعه تاریخی شیخ احمد جام به ایسنا گفت: این نمایشگاه به مناسبت فرا رسیدن نوروز با هدف ارائه تصاویر بیش از نیم قرن تلاش برای مرمت و احیاء این مجموعه تاریخی در آب انبار دوره صفویه این مجموعه برپا شده است.
وی اظهار کرد: اهمیت این مجموعه به دلیل وجود عناصر و شاخصههای معماری، الگوها و متعلقات تزئینی، کتیبههای متنوع و هدفمند و آرایههایی ملهم از کهن الگوهای ایرانی با پس زمینه عرفانی و مذهبی است.
مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام افزود: برنامه بازپیرایی این مجموعه با تهیه یک گزارش فنی با هدف شناسایی بناها و مطالعه از لحاظ سبک معماری توسط کارشناسان دفتر فنی خراسان در سال ۱۳۴۸ آغاز و تاکنون فعالیتهای مرمتی و ساماندهی در آن به طور مستمر ادامه دارد.
صابر مقدم ابراز کرد: این اثر تاریخی، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان شناخته شده و مؤید ارتباط متقابل و پیوند بین مفاهیم عرفانی و جلوههایی از ابنیه دوران اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام شامل ابنیه و فضاهایی از جمله سردر و پیش طاق ورودی، صحن وسیع، بنای گنبدخانه (خلوتخانه)، مسجدجامع قدیم، ایوان و سردر، مسجد کرمانی، گنبد سفید، فضای سراچه، مدرسه جلالی فیروز شاهی، مسجد جامع نو، بنای آب انبار و شبستان زیرزمینی (زمستانی) است که برهه زمانی از قرن هفتم هجری تا دوره قاجار را در بر میگیرد.
مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام اعلام کرد: تصاویر نمایشگاه «میراث ماندگار جام» از مجموعه عکسهای آرشیوی «نگاتیو»، آلبومی و «اسلاید» موجود از ابتدای مرمتها در واحد آرشیو عکس و اسناد اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی تهیهشده و در قالب تابلوهای قبل و بعد از مرمت در معرض دید بازدیدکنندگان قرارگرفته و تا پایان ایام نوروز دایر است.
ایسنا
درباره نویسنده
نویسنده