طرح ویژه حفاظت و احیای محدوده تاریخی شهر اردبیل تصویب شد 

رئیس اداره معماری بافت های واجد ارزش و طرحهای بازآفرینی راه و شهرسازی استان اردبیل از تصویب طرح ویژه حفاظت و احیای محدوده تاریخی و فرهنگی شهر اردبیل خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اردبیل، محمود حسین زاده نجار رئیس اداره معماری بافت های واجد ارزش و طرحهای بازآفرینی راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار کرد: طرح ویژه حفاظت و احیای محدوده تاریخی و فرهنگی شهر اردبیل به عنوان یک مطالبه اصلی در جلسه کمیسیون ماده ۵ استان اردبیل تصویب شد.

وی افزود: این طرح به همت معاونت معماری و شهرسازی راه و شهرسازی استان اردبیل در مرداد سال ۱۴۰۱ به مرحله عقد قرارداد با مشاور ذیصلاح رسیده بود.

رئیس اداره معماری بافت های واجد ارزش و طرح‌های بازآفرینی راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: طرح یاد شده با توجه به ماده ۳ قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی مورخ ۰۲/۰۴/۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی به منظور حفاظت از ارزشهای تاریخی و فرهنگی بافت و ایجاد زمینه‌های ارتقای کیفی زندگی ساکنان و حفاظت از جریان سکونت و فعالیت در بافت مرکزی شهر، در کمیسیون ماده ۵ شهر اردبیل مصوب شد.

حسین زاده نجار ادامه داد: مطالعات طرح ویژه حفاظت و احیای محدوده تاریخی شهر اردبیل به مساحت حدود ۲۶۱ هکتار با پیگیری و اقدامات معاونت معماری و شهرسازی و با برگزاری بیش از ۲۲ جلسه منظم استانی و ۱۰ جلسه در حوزه دفتر ترویج معماری وزارت متبوع با حضور کارشناسانی از راه و شهرسازی، استانداری، میراث فرهنگی و گردشگری، نظام مهندسی ساختمان، شورای اسلامی و شهرداری اردبیل و همچنین بازدید میدانی از محلات هدف انجام گرفت.

وی افزود: با در نظر گرفتن جمیع جهات فنی و اجتماعی نهایتا” طرح ویژه حفاظت و احیای محدوده تاریخی شهر اردبیل در جلسه کمیسیون ماده ۵ شهر اردبیل در اردیبهشت سال جاری تصویب شد.

حسین زاده نجار اظهار داشت: این مصوبه بعد از طرح در شورای برنامه ریزی و توسعه استان برای طی مراحل اداری و قانونی به شورایعالی معماری و شهرسازی کشور ارسال خواهد شد.

رئیس اداره معماری بافت‌های واجد ارزش و طرح‌های بازآفرینی راه و شهرسازی استان اردبیل در پایان ضمن قدردانی از اهتمام مدیرکل و معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: امیدواریم با تلاش و پیگیری مسئولین ارشد استان، تکلیف محدوده ۲۶۱ هکتاری هسته مرکزی شهر اردبیل در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مشخص شود تا شاهد احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی کهن شهر اردبیل باشیم.

 

درباره نویسنده