ضعف فرهنگی در معماری شهری مشهد

خراسان رضوی عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شهر مشهد با بیان اینکه ما بیشتر در حوزه معماری و سیما با ضعف فرهنگی مواجه هستیم، تاکید کرد: اتفاقی که در این راستا باید صورت پذیرد این است که شورای ششم در قالب کارگروه سیما، منظر و معماری اسلامی و ایرانی تا مقداری ذائقهها را تغییر دهد.
مهدی ناصحی در گفتوگو با ایسنا پیرامون معماری ایرانی و اسلامی در بناهای سطح شهر مشهد، اظهار کرد: یکی از مهمترین اتفاقهایی که در مشهد و بر اساس ماموریتهای شهرداری با آن مواجهایم، سیما و منظر شهری بوده که نمادساز و هویتبخش است.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: نماهای شهری که امروز به صورت متفاوت و متناقض با آن مواجهایم، ناشی از نوعی ذائقهسازی در حوزه شهری است که بخشی از آن در حوزه مدیریت شهری تعریف میشود.
ناصحی بیان کرد: ما با پلشتی در حوزه معماری شهر، نما و منظر مواجه هستیم، این در حالی است که معماری تنها نما و منظر نیست بلکه شامل کاربریهای درون بنا نیز میشود.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه نگاه ضابطهمندی در این حوزه وجود نداشته است، گفت: بایستی بپذیریم که نماهای شهری بخشی از مشاعات شهر است و همه مردم از آن بهرهمند هستند.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با اعلام این نکته که ما بیشتر در حوزه معماری و سیما با ضعف فرهنگی مواجه هستیم، افزود: اتفاقی که در این راستا باید صورت پذیرد این است که شورای ششم در قالب کارگروه سیما، منظر و معماری اسلامی و ایرانی، تا مقداری ذائقهها را تغییر دهد.
ناصحی بیان کرد: تلاش داریم بتوانیم مدلهای قابل توجه ارائه کرده، با سازندگان مذاکره کنیم و قوانینی آماده کنیم تا شهر به سمتی پیش رود که مردم با عبور و مرور در سطح شهر، متوجه شوند که در شهر اسلامی و ایرانی حرکت میکنند.
وی گفت: یکی از دغدغههای ما این است که وقتی در سطح شهر حرکت میکنیم، گویی وارد روم و یونان شدهایم؛ این قضیه برای بنده سخت است، در کارگروه مدنظر از متخصصین امر دعوت شده تا با نگاشتن ضوابط و سازوکارها، وارد عرصه اجرا با شیب قابل قبول شویم.
عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شهر مشهد تصریح کرد: مداخلات شهرداری اگر با شیب زیاد صورت گیرد، با برخورد سلبی و مقاومت مواجه میشویم؛ از همین رو شیب قابل قبول در قالب ارائه مشوقها و حمایتها صورت میپذیرد تا بتوانیم از وقوع برخی سبکهای معماری، سیما و منظر در شهر جلوگیری کرده و این آشفتگی را تعدیل بخشیم.
ناصحی با تاکید بر این نکته که اگر بتوانیم درصد قابل قبولی اصلاح کنیم، شرایط خوبی برای مشهد امام رضا(ع) ایجاد میشود، اظهار کرد: گام نخست این است که ضوابط و مقررات ساختمانهایی که شهرداری میسازد، رعایت شود تا الگویی برای سایر سازندگان قرار گیرد و به تبع آن شهر از نظر ظاهری سر و سامان بگیرد.
وی ادامه داد: کار در شهر به عنوان موجود زنده، نمیتواند با سرعت بالا انجام شود؛ بایستی با در نظر گرفتن روند، زیر ساختهایی در این دوره از شورای اسلامی شهر مهیا کنیم تا کار با ضابطهمندی انجام شود.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: شرایطی که با آن مواجهیم حاصل اقدامات چند روزه نیست، بلکه حاصل فعالیتهای چند نسل از افرادی است که آموزشهایی دیده و با نگاه خود، دسترسیهایی پیدا کردند.
ناصحی افزود: متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی از سبکهای معماری با کپیهای ناقص از مبدا، در شهر اجرا میشود، امیدواریم در زمان قابل قبولی با تهیه و تصویب این ضوابط و ارائه مشوقهای لازم به سمت بهبود شرایط حرکت کنیم.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: موضوعات تمدنی، فرهنگی و تغییر ضائقه، موضوعات کوتاه مدت و دستوری نیست، سوگیری در این مسیر قرار داده شده و در حوزه تخصصی به دنبال پیشبرد امور هستیم تا کمیته نما ارتقاء سطح پیدا کرده و شاهد گامهای مثبت باشیم.
ایسنا
درباره نویسنده
نویسنده