ش٫ اردیبهشت ۲۹ام, ۱۴۰۳

ضرورت ساماندهی نماها و منظر شهری بر اساس معماری ایرانی-اسلامی در اردبیل

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل گفت: ساماندهی نماها و منظر شهری بر اساس معماری ایرانی-اسلامی و ضوابط سبک‌سازی با همکاری سه جانبه مسکن، شهرداری و سازمان در دستور کار نظام مهندسی اردبیل قرار دارد.

یوسف ساجد  دراردبیل، اظهار داشت: با همکاری شهرداری، صدور مجوز شروع به‌کار بدون آپلود پروانه ساختمانی در سیستم الکترونیکی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی گفت: با اجرای طرح در دست اقدام که با همکاری شهرداری صورت خواهد گرفت، صدور مجوز شروع عملیات ساختمانی قبل از آپلود پروانه ساختمانی در سیستم الکترونیکی امکان‌پذیر نخواهد بود که جزو برنامه‌های سازمان است.

ساجد افزود: وظیفه ناظر در حین اجرای ساختمان، نظارت مستمر بر ساختمان است و مهمترین و مشهورترین تعریف قانونی در خصوص نظارت مستمر در تبصره ۷ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها و همچنین ماده ۷ آیین نامه حفاظتی کارگاه‌های ساختمان و مبحث دوم و سایر مباحث مقررات ملی اشاره کرد.

وی بر لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی در سازمان نیز اشاره و بیان کرد: هیئت مدیره سازمان در جهت آگاه‌سازی مهندسان و ارتقای کیفیت ساخت و ساز در برگزاری دوره‌های آموزشی و بهبود دانش حرفه‌ای و مهارت مهندسی گام‌های موثری برداشته و در این مسیر تمامی تلاش خود را به‌کار بسته است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل اظهار کرد: سعی داریم با بهره‌گیری از تمامی امکانات و ابزارهای موجود از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی و بازخوانی تخلفاتی که منجر به محکومیت‌های انتظامی شده، دانش حقوقی مهندسان را افزایش دهد که نتیجه آن باعث ارتقای کیفیت ساخت و ساز شده و با ساز و کارهای مناسب از بروز تخلفات ساختمانی به‌صورت بازدارنده عمل خواهد کرد.

وی ادامه داد: وظیفه دیگر سازمان ساماندهی نماها و منظر شهری بر اساس معماری ایرانی-اسلامی و ضوابط سبک سازی با همکاری سه جانبه مسکن، شهرداری و سازمان است که در دستور کار این سازمان قرار دارد.

ساجد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سازمان نظام مهندسی دغدغه ساخت و ساز شهری با استانداردهای مناسب داشته و همین امر باعث ورود به مسئله روند بررسی و تصویب طرح تفصیلی است که امیدواریم با همکاری دستگاهای متبوع در اسرع وقت شاهد اجرایی کردن این طرح و به حداقل رسیدن پرونده های ماده پنج و صد باشیم.

وی به استراتژی سازمان در جهت ارتقای کیفیت ساخت و ساز و جلوگیری از بروز تخلفات پرداخت و افزود: با تکیه بر توان فنی و تخصصی مهندسین، در صورتی که افزایش ارتفاع بناها در طبقات، به لحاظ فنی و محاسباتی پاسخگوی بارهای سازه‌ای نباشد، از تایید آنها خودداری می‌شود.

درباره نویسنده