ضرورت حفظ هویت فرهنگی در معماری معاصر ایرانی
رئیس گروه معماری فرهنگستان هنر گفت در معماری و شهرسازی معاصر، اتصال ما به ریشهها قطع شد.
سید محمد بهشتی در همایش میراث معماری معاصر گفت: هر موجود زندهای برای زنده ماندن باید معاصر باشد و این ضروری است، اما نباید در روند معاصر شدن، اتصال به ریشه را از دست داد و تابع متغیرها بود.
معاون پیشین میراث فرهنگی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی، متاورس، اینترنت، ماهواره و سفر به ماه، متغیرهایی ست که انسان در قرن حاضر تجربه کرده گفت:، اما این بدان معنا نیست که گذشتگان ما در زندگی خود متغیرها را تجربه نکردند. شاید تعداد و نوع متغیرهایی که در زندگی با آن روبرو شدند کمتر بود، اما آنها همیشه وجود داشتند و پدران ما با درک این متغیرها تلاش کردند، ضمن اتصال به ریشههای فرهنگی و اقلیمی، هویت را حفظ کنند.
آقای بهشتی در ادامه با اشاره به ویژگیهای اقلیمی سرزمین ایران مثل کم آبی، سیل و زلزله از آنها به عنوان نقاط بی قرار و متغیرهایی نام برد که پدران ما با آن مواجه بودند و برای همزیستی با آنها راهکارهایی داشتند.
این معمار و شهرساز، ترجمه آیین نامههای جهانیِ ساخت و ساز و اجرای آنها در ایران را عامل اصلی بحران معماری معاصر دانست و گفت: ترجمه و بومی سازی این آیین نامهها غیر ممکن است، زیرا متغیرهای سرزمین ما قابل مقایسه با هیچ اقلیم دیگری نیست.
همایش میراث معماری معاصر امروز در فرهنگستان هنر با حضور چهرههای سرشناس معماری و شهرسازی برگزار شد.
صداوسیما
درباره نویسنده
نویسنده