چ٫ اردیبهشت ۲۶ام, ۱۴۰۳

روایت معماری مساجد عصر عثمانی در نمایشگاه عکس قطر

به نقل از الرایه، این نمایشگاه چهارشنبه، ۲۸ دی و به همت مرکز عکاسی قطر وابسته به وزارت فرهنگ این کشور در ساختمان مرکزی کوی فرهنگی کتارا برگزار خواهد شد و در آن آثار عکاسی خالد المسلمانی از مساجد ساخته شده به سبک عثمانی در این دوران به نمایش گذاشته خواهد شد.

معماری اسلامی در دوران عثمانی به شکلی گسترده با نیازهای جامعه و مردم هماهنگ بوده است. تعداد مساجد ساخته شده در این دوره را می‌توان بهترین دلیل بر جایگاه مسجد در گسترش معارف دین مبین اسلام و خدمت به جامعه دانست چرا که اکثر این مساجد در آن دوره همواره چراغ آموزش علم را روشن نگه می‌داشته‌اند و همواره آموزش قرآن، فقه و دیگر علوم دینی در این مساجد رواج داشته است.

ترکیه کنونی به عنوان میراث‌دار معماری اسلامی در دوره عثمانی به دلیل مساجد بسیار موجود در این کشور، به کشور مساجد مشهور است، اگرچه سیاستمداران لائیک ترکیه سال‌ها تلاش داشته‌اند تا هویت اسلامی را بزدایند اما تاکنون توفیقی نداشته‌اند.

نمایشگاه عکاسی «پرتوهای ایمان از عصر عثمانی» کوشیده است تا بخشی از این دنیای معماری اسلامی را به نمایش بگذارد.

برمبنای آخرین آمارها تعداد مساجد ترکیه تقریباً ۸۵۶۸۴ باب است. معماران بزرگ دوره عثمانی بر فراز هفت‌تپه‌ای که شهر استانبول بر آن بنا شده است، مساجد بسیاری ساخته‌اند که مناره‌های آن تاکنون برافراشته است.

تنها شهر استانبول به تنهایی دارای ۳۶۰۰ مسجد تاریخی و جدید است؛ امری که این شهر را به شهر مناره‌ها مشهور کرده است.

ایکنا

درباره نویسنده