ی٫ اردیبهشت ۱۴ام, ۱۴۰۴

خیابان‌کشی در بافت تاریخی شوشتر اجرا نخواهد شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، هرگونه تعریض و تغییر معابر در بافت‌های تاریخی که منجر به از بین رفتن یکپارچگی بافت شود را بر پایه قوانین و مقررات حاکم بر بافت‌های تاریخی و همچنین شیوه‌نامه‌های شورای عالی شهرسازی و معماری ممنوع دانست و گفت: ما با همه توان و ظرفیت‌های خود در محدوده قانون از هرگونه تعریض که منجر به تخریب تک‌بناها، گذرها و معابر بافت تاریخی شوشتر شود جلوگیری می‌کنیم.

 محمد جوروند با تأکید بر این‌که یکی از ویژگی‌ها و سرمایه‌های فرهنگی استان بافت‌های تاریخی آن است، افزود: خوزستان با داشتن پنج بافت تاریخی، سه بافت صنعتی و دو بافت روستایی مصوب، یکی از غنی‌ترین استان‌های تاریخی کشور است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: با مصوب شدن محدوده بافت‌های تاریخی شوشتر، دزفول، رامهرمز، بهبهان، اهواز و آبادان، رسالت میراث فرهنگی در حفاظت و نگهداری از این آثار باارزش دوچندان شد که بر همین اساس با انجام مطالعات بافت‌های تاریخی و بررسی ظرفیت‌ها، چالش‌ها و ویژگی‌ بافت‌های تاریخی، مقدمه تدوین ضوابط عمومی و ضوابط اختصاصی در دستورکار قرار گرفته است.

او افزود: از جمله بافت‌های تاریخی با ارزش استان خوزستان می‌توان به بافت تاریخی شوشتر اشاره کرد که در کنار منظومه آبی ثبت‌شده در فهرست آثار جهانی با دارا بودن تک‌بناهای باارزش، سابات‌ها، کاروانسراها، مساجد تاریخی، معابر و گذرهای تاریخی همچون نگینی در استان خوزستان می‌درخشد که رسالت میراث‌فرهنگی، حفظ و نگهداری این اثر گران‌بها است و در این موضوع مهم، همت و همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی غیرقابل انکار است.

جوروند با بیان این‌که تصویب و ابلاغ قانون حمایت از مرمت بافت‌های تاریخی در سال ۱۳۹۸، همه وظایف سایر نهادها و دستگاه‌های اجرایی در قبال بافت‌های تاریخی را به صورت شفاف مشخص کرده است گفت: به‌دنبال  اخبار منتشرشده بر پایه تعریض و ساخت خیابان در بافت تاریخی شوشتر، اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان بلافاصله با اعزام کارشناسان و همچنین پیگیری‌های مستمر، با انجام مکاتبات با مسئولان و متولیان شهری هشدارهای لازم را داده است.

خیابان‌کشی در بافت تاریخی شوشتر اجرا نخواهد شد

او افزود: با عنایت به قوانین و مقررات حاکم بر بافت‌های تاریخی، همچنین شیوه‌نامه‌های شورای عالی شهرسازی و معماری هرگونه تعریض و تغییر معابر در بافت‌های تاریخی که منجر به از بین رفتن یکپارچگی بافت شود ممنوع است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به این‌که موضوع تعریض خیابان در بافت تاریخی شوشتر در اوایل دهه ۹۰ مطرح شد گفت: در آن زمان، ۱۴ پلاک از سوی شهرداری خریداری و برای تعریض تخریب شدند که با پیگیری‌های میراث‌فرهنگی در همان مقطع، کار متوقف شد.

او ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ دوباره موضوع تعریض از سوی نماینده وقت مطرح که در همان مقطع با انجام مکاتبات از سوی اداره‌کل استان و وزارت میراث‌فرهنگی مخالفت اعلام شد.

جوروند تأکید کرد: در حال حاضر هیچ‌گونه تخریب و یا ادامه فعالیت در این‌باره در بافت تاریخی شوشتر وجود ندارد.

او اضافه کرد: ما از همه توان و ظرفیت‌های خود در محدوده قانون از هرگونه تعریض که منجر به تخریب تک‌بناها، گذرها و معابر بافت تاریخی شوشتر شود جلوگیری می‌کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان خاطرنشان کرد: در همین راستا از سال‌های گذشته تاکنون مکاتبات متعددی با ارگان‌ها و متولیان شهری در خصوص حفاظت همه‌جانبه از بافت تاریخی صورت گرفته و امید است با همکاری بین بخشی ضمن حفاظت از این بافت با ارزش، موجبات رفاه و ایجاد شور و نشاط زندگی برای عموم مردم فراهم شود.

او همچنین افزود: از محل اعتبارات استانی و ملی، اقدامات قابل توجهی در راستای مرمت سابات‌های تاریخی، تک‌بناها و ساماندهی معابر بافت شوشتر توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان خوزستان در سال‌های گذشته تاکنون انجام شده است.

خیابان‌کشی در بافت تاریخی شوشتر اجرا نخواهد شد

میراث آریا

درباره نویسنده