د٫ اردیبهشت ۸ام, ۱۴۰۴

خانه معماری در شهر ساری راه‌اندازی می‌شود

شهردار ساری با اشاره به اینکه استفاده از نظرات مهندسی معماران یک چراغ راه برای افزایش کیفیت طرح‌های مدیریت شهری و اجرای آن تلقی می‌شود، گفت: مدیریت شهری پیگیر راه‌اندازی خانه معماری در این شهر است.

 سیدحسن احمدی سقندیکلایی در نشست هم‌اندیشی جمعی از اساتید دانشگاه ملی مهارت مازندران نیز با گرامیداشت روز معمار اظهار کرد: طراحی، اجرا و نظارت از اصول مهم پروژه‌های عمرانی است، بنابراین شاکله یک پروژه شاخص را باید در طراحی صحیح ارزیابی کرد که این مسئله نقش معماران را نمایان می‌سازد.

وی با اشاره به اینکه استفاده از نظرات مهندسی معماران یک چراغ راه برای افزایش کیفیت طرح‌های مدیریت شهری و اجرای آن تلقی می‌شود، افزود: شهرداری پیگیر راه‌اندازی خانه معماری در این شهر است.

شهردار ساری گفت: مدیریت شهری در طرح‌هایی هم‌چون پیاده‌راه منتهی به مرکز شهر، پارکینگ‌های طبقاتی و سایر پروژه‌های هدف از توانمندی‌های فعالان این عرصه بهره خواهد برد.

احمدی سقندیکلایی از مطالعه و امکان‌سنجی طرح احداث بیوفیلیک در ساری به‌عنوان یک ایده نوین مطرح کرد و گفت: مهندسان معمار می‌توانند یکی از خیابان‌های شهر ساری را به‌عنوان پایلوت انتخاب و ایده‌های کارشناسی خود را در این ارتباط ارائه کنند.

تفکرات معماران، ماندگاری طرح‌های مختلف پروژه‌های شهری را به همراه دارد

پرویز شعبانی، رئیس شورای شهر ساری نیز در این جلسه با اشاره به نقش برجسته عملکرد مهندسان معمار در ایجاد یک پروژه فاخر و اثر شاخص عمرانی، نظرات فعالان این عرصه را قابل اتکا دانست و اظهار داشت: با استفاده از تفکرات مهندسی معماران می‌توانیم طرح‌های مختلف برای پروژه‌های شهری ایجاد و به ماندگاری آن‌ها کمک کنیم.

وی افزود: نگاه موشکافانه و خلاقانه معماران به هدفمندسازی و تعریف اصولی پروژه‌های شهری می‌تواند کمک بزرگی به مدیریت شهری برای بهینه‌سازی خدمات در بخش‌های مختلف عمرانی و خدماتی کند.

سید افشین راسخ، عضو شورای اسلامی شهر ساری در ادامه این نشست با اشاره به جایگاه طراحان معمار در پروژه‌های عمرانی اظهار داشت: با توجه به چشم‌انداز پنج ساله در حوزه عمرانی، استفاده از نقطه نظرات فعالان حوزه معماری، بی‌شک ما را برای رسیدن مطلوب‌تر به اهداف کمک خواهد کرد.

وی بیان کرد: فضا عنصر تعیین‌کننده و وجه مشترک شهرسازی و معماری است، بنابراین نحوه طراحی فضاهای شهری بر کارکرد دیگر عناصر شهر و کارایی و بهره‌وری ساختمان‌ها و بناها اثر مستقیم دارد، بنابراین دقت عمل و درایت مهندس معمار بر کیفی سازی عملکرد مدیریت شهری می‌تواند دستاوردهای شایانی به همراه داشته باشد.

علی عاشقان، رئیس کمسیون عمران شورای شهر ساری هم با بیان اینکه دغدغه‌های معماران ریشه در افزایش بهره‌وری مدیریت شهری برای عمران و آبادانی شهر دارد، گفت: تیم اندیشه‌ورز معماران تلاشگر می‌تواند یک بازوی قابل اتکا برای تعریف و مهندسی پروژه‌های عمرانی و خدماتی شهر باشد.

وی با بیان اینکه به‌دنبال ایجاد یک آرمان شهر برای افزایش رضایت‌مندی شهروندان هستیم، تصریح کرد: شهرسازی ایرانی_ اسلامی به‌عنوان الگویی غنی با برخورداری از بنیان‌های فکری و فرهنگی، امروزه درصدد ساماندهی و بازآفرینی فضاهای شهری است؛ بر همین اساس توجه بیش‌ازپیش به روابط منطقی میان عناصر بصری و کاربردی در معماری و شهرسازی بی‌شک از دغدغه‌های مدیریت شهری خواهد بود.

درباره نویسنده