توسعه شهری اصفهان باید همسو با فرهنگ مردم، محیط زیست و شرایط تاریخی باشد
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، رسول میرباقری، با اشاره به تأثیرات مدرنیته بر شهرها و کشورهای در حال توسعه و با تاکید بر اهمیت حفظ اصالت و کارکرد شهرها اظهار کرد: شهرهای ایران از نظر شهرسازی، قدمت و بافت تاریخی، تنوع بسیاری دارند.
وی ادامه داد: شهر اصفهان بهعنوان نمونهای بارز از یک شهر تاریخی در دورههای مختلف، پایتخت حکومتهای گوناگون بوده است.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: اصفهان دارای گذرها، معابر و ابنیه متعددی است که بخشی از میراث تاریخی این شهر را تشکیل میدهد و آثار بهجامانده از دورههای صفوی و سلجوقی، از جمله خانههای تاریخی و بناهای ستارهدار، گویای قدمت این شهر است.
میرباقری با اشاره به نظریات مختلف درباره مدرنیته گفت: برخی معتقدند شهرهایی همچون اصفهان نباید به سمت شهرسازی خشک و انعطافناپذیر حرکت کنند، بلکه توسعه شهری آنها باید همسو با فرهنگ مردم، محیط زیست و شرایط تاریخی باشد.
وی اضافه کرد: این نگاه در ضوابط طرح تفصیلی شهر اصفهان نیز بهوضوح دیده میشود، بهگونهای که در این شهر بلندمرتبهسازی چندان رواج نیافته و بسیاری از محورهای آن، به دلیل ارزشهای تاریخی و میراثی، دارای ضوابط خاصی است.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: طرحهای جامع و تفصیلی شهر اصفهان نشان میدهد که این شهر ماهیتی تاریخی دارد و ضوابط سیما و منظر شهری نیز بر این موضوع تاکید دارد.
میرباقری گفت: برای مثال استفاده از بعضی مصالح ساختمانی همچون شیشه و کامپوزیت در بافت تاریخی ممنوع است و الزاماً باید از آجر استفاده شود که این امر نشاندهنده تلاش برای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی شهر است.
وی با بیان اینکه مدرنیته، هرچند بعضی اصول را به چالش میکشد، اما نباید موجب نادیده گرفتن آثار و میراث فرهنگی شود، تصریح کرد: ضرورت دارد که شهر اصفهان در حوزههای هوشمندسازی، الکترونیکی شدن خدمات و شهروندسپاری، گامهای سریعی بردارد تا ضمن حفظ هویت تاریخی، از پیشرفتهای نوین نیز بهرهمند شود.
درباره نویسنده
نویسنده