د٫ اردیبهشت ۱ام, ۱۴۰۴

برج امپایر استیت؛ شاهکار معماری آسمان خراشها

در روز یکم ماه می سال ۱۹۳۱ میلادی (مصادف با دهم اردیبهشت ۱۳۱۰ شمسی) ساختمان امپایر استیت منهتن از راه دور و با فشار یک دکمه و روشن شدن نورافکن های این ساختمان توسط هربرت هوور، رئیس جمهور وقت ایالات متحده ی آمریکا افتتاح شد. این ساختمان ۱۰۲ طبقه ی ۳۸۱ متری در زمان اتمام بلند ترین ساختمان جهان محسوب می شد و از آن زمان تا کنون در بسیاری از فیلم ها، عکس ها و آثار هنری سوژه ی هنرمندان شده است. 

تاریخچه امپایر استیت

عملیات ساختن این ساختمان در ماه مارس ۱۹۳۰ در زمینی که متعلق به هتل والدوروف آستوریا بود شروع شد و ۱۴ ماه ساخت آن طول کشید .گفته میشود بیش از ۲۸,۰۰۰ سفر کامیونی نخاله های هتل Waldorf-Astoria را به اعماق اقیانوس اطلس انتقال دادند.

این ساختمان تا قبل از برج های دو قلو بلند ترین برج طبقاتی دنیا محسوب میشد. در این ساختمان کارگران شبانه روز کار میکردند تا رکورد سرعت ساخت و ساز یک ساختمان بزرگ را بشکنند. حتی بعضی روز ها ۳۴۰۰ کارگر در شبانه روز کار میکردند تا پروژه زودتر تمام شود . امپایر استیت ۴۴۸ متر است و اخرین طبقه اش در ارتفاع ۳۹۱ متری زمین قرار دارد .

www.titrebartar.com

داستان برج امپایر استیت

در اواخر دهه ی ۱۹۲۰ با شکوفایی بی سابقه ی اقتصاد نیویورک، ساختمان ساز ها برای ساختن بلند ترین ساختمان جهان با یکدیگر وارد رقابتی دیوانه وار شده بودند. در آن زمان رقابت اصلی میان  ساختمان بانک منهتن و ساختمان کرایسلر بود. هر دوی این برج ها سعی داشتند با افزودن طبقات خود در فرایند طراحی، بر دیگری برتری پیدا کنند. این رقابت در ماه آگوست ۱۹۲۹ وارد مرحله ی تازه ای شد؛ یعنی زمانی که جان رسکوب، مدیرعامل وقت جنرال موتورز، و ال اسمیت، شهردار سابق نیویورک از برنامه ی خود برای ساخت امپایر استیت خبر دادند.

به محض آنکه مشخص شد امپایر استیت قرار است بیش از ۳۰۰ متر ارتفاع داشته باشد، کرایسلر برنامه های خود را برای بار آخر تغییر داد و سازه ی فولادی نوک برج خود را نهایی کرد. این باعث شد ارتفاع نهایی ساختمان کرایسلر به بیش از ۳۱۹ متر برسد، اما از بد روزگار رسکوب و اسمیت به راحتی به سراغ میز طراحی شان رفتند و با طراحی جدید ۳۸۱ متری امپایر استیت بازگشتند.

به این ترتیب امپایر استیت تا زمان پایان ساخت اولین برج مرکز تجارت جهانی در سال ۱۹۷۰، به مدت نزدیک به ۴۰ سال بلندترین ساختمان جهان باقی ماند.

نحوه ساخت

با توجه به این که ارتفاع این آسمانخراش و اینکه تا به حال ساختمانی با این عظمت در هیچ کجای دنیا ساخته نشده بود, انتخاب سیستم سازه ای آن بسیار مهم و حساس بود. سرانجام مهندسان تصمیم گرفتند از سیستم قاب فولادی برای ساخت امپایر استیت استفاده کنند.

با وجود اندازه ی غول آسای پروژه، فرایند طراحی، برنامه ریزی و ساخت ساختمان امپایر استیت از اول تا آخر تنها ۲۰ ماه طول کشید. پیمانکاران این پروژه پس از خراب کردن ساختمان هتل والدورف استوریا که پیش از امپایر استیت در آن محل بنا شده بود، برای بر پا کردن این برج مرتفع ظرف تنها ۴۱۰ روز، از یک فرایند خط تولیدی استفاده کردند.

www.titrebartar.com
امپایر استیت

آنها با استفاده از ۳۴۰۰ نفر نیرو به صورت روزانه با سرعت باورنکردنی و رکوردشکنانه ی چهار طبقه و نیم در هفته، اسکلت این ساختمان عظیم را بنا کردند. سرعت بالا رفتن این برج آنقدر زیاد بود که با پایان یافتن ۳۰ طبقه ی اول، هنوز برخی جزئیات طبقه ی همکف نهایی نشده بود.

ساختمان امپایر استیت در نهایت پیش از برنامه و با بودجه ای کمتر از میزان پیش بینی شده به اتمام رسید، اما این سرعت به قیمت هزینه های انسانی تمام شد: حداقل پنج کارگر در طول فرایند ساخت این ساختمان عظیم جان خود را از دست دادند.

 برجک ۶۰ متری عجیب

به جرأت می توان گفت عجیب ترین جنبه ی طراحی ساختمان امپایر استیت به برجک ۶۰ متری آن باز می گردد. مالکان این ساختمان عظیم با این تصور که سفر با کشتی های هوایی آینده ی سفر های بین قاره ای جهان را رقم می زند، قسمت بالایی آن را به عنوان اسکله ای برای کشتی های هوایی طراحی کردند. در طراحی مذکور، کشتی های هوایی برای پهلو گرفتن در نوک این برج باید خود را به قسمتی که برای این کار در نظر گرفته شده بود مهار می کردند.

به این ترتیب مسافران برای خروج از کشتی هوایی باید از طریق یک پلکان روباز خود را به دفتر گمرک بالای این ساختمان می رساندند و ظرف ۷ دقیقه می توانستند در خیابان های منهتن باشند. با وجود اشتیاق زیادی که برای این طرح وجود داشت، باد های شدیدی که بر فراز امپایر استیت می وزید ثابت کرد انجام این کار برای خلبان های کشتی های هوایی عملاً غیر ممکن است. در واقع نزدیک ترین اتفاق به پهلو گیری یک کشتی هوایی در نوک ساختمان امپایر استیت به سپتامبر ۱۹۳۱ مربوط می شود که در آن یک کشتی هوایی کوچک موفق شد برای چند دقیقه خود را به محل در نظر گرفته شده متصل کند. این برنامه مدتی بعد برای همیشه به فراموشی سپرده شد.

www.titrebartar.com
امپایر استیت

مسابقه پله نوردی

از سال ۱۹۷۸ یکی از مشهور‌ترین رقابت‌های “پله‌نوردی” جهان در ساختمان امپایر استیت برگزار می‌شود. درحالی که بازدید‌کنندگان برای رسیدن به طبقه هشتاد و ششم با آسانسور تنها یک دقیقه نیاز دارند، شرکت‌کنندگان در مسابقه باید یک هزار و ۵۷۶ پله را پشت سر بگذارند. رکورد ۹ دقیقه و ۳۳ ثانیه در اختیار پاول کراک استرالیایی قرار دارد. توماس دولد از آلمان (عکس) هفت بار پیروز شده است.

انفجار در بلندترین برج جهان

در صبح روز ۲۸ جولای سال ۱۹۴۵ میلادی، سرهنگ دوم ویلیام اف. اسمیت، هنگام هدایت یک بمب افکن B-52 ارتش به سمت فرودگاه La Guardia نیویورک، به خاطر مه غلیظ از مسیر خود منحرف و به سمت مرکز منهتن کشیده شد. او که کهنه کار جنگ جهانی دوم به حساب می آمد توانست به هر نحو که شده از میان چند آسمانخراش عبور کند اما با سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت با طبقات هفتاد و هشتم و هفتاد و نهم امپایر استیت برخورد کرد.

این برخورد انفجار مهیبی در پی داشت و خرابی های زیادی به بار آورد. اسمیت و ۲ خدمه ی دیگر هواپیما، به همراه ۱۱ نفر از ساکنین ساختمان در این سانحه جان خود را از دست دادند. در بسیاری از طبقات ساختمان آتش سوزی شدیدی بروز کرد که در آن زمان بلندترین آتش سوزی در تاریخ نیویورک به حساب می آمد. اما آتش نشانان موفق شدند ظرف تنها ۴۰ دقیقه آن را خاموش کنند. بخش های آسیب ندیده ی این ساختمان به شکلی باورنکردنی تنها ۲ روز پس از حادثه بازگشایی شدند.درمان کمر درد در ۱۴ روز! بدون نیاز به پزشک (مشاوره رایگان بگیر)ثبت نامتبلیغ

ساختمان امپایر استیت کجاست و چه ویژگی‌هایی دارد؟
در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از مشهورترین ساختمان‌های جهان بپردازیم. ساختمان امپایر استیت (Empire State Building) در مرکز منهتن، نیویورک قرار دارد و یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های این شهر است. برای آشنایی با این آسمان‌خراش محبوب با سیر و گشت همراه شوید.

ویژگی‌های کلی ساختمان امپایر استیت

ساختمان امپایر استیت کجاست و چه ویژگی‌هایی دارد؟
در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از مشهورترین ساختمان‌های جهان بپردازیم. ساختمان امپایر استیت (Empire State Building) در مرکز منهتن، نیویورک قرار دارد و یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های این شهر است. برای آشنایی با این آسمان‌خراش محبوب با سیر و گشت همراه شوید.

ویژگی‌های ساختمان امپایر استیت

  • این آسمان‌خراش ۱۰۲ طبقه دارد (۳۸۱ متر، بدون در نظر گرفتن آنتن برج که خود ۶۲ متر ارتفاع دارد.)
  • ساختمان امپایر استیت در خیابان پنجم (Fifth Avenue) قرار دارد که این خیابان بین خیابان‌های ۳۳‌ام و ۳۴‌ام منهتن واقع شده است.
  • ساخت‌وساز این برج تنها یک سال و ۴۵ روز به طول انجامید که معادل هفت میلیون ساعت کار است.
  • در طبقات ۸۶‌ام و ۱۰۲‌ام رصدخانه‌هایی تعبیه شده است که سالانه حدود چهار میلیون بازدیدکننده را به خود جذب می‌کند.
  • این ساختمان در فیلم‌ها و سریال‌های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است؛ ازجمله «عشق‌بازی به‌یادماندنی،» «بی‌خواب در سیاتل،» «اِلف» و «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز.»
  • بازدیدکنندگان در روزهای صاف و آفتابی می‌توانند از این ساختمان تا ۱۲۸ کیلومتر از مساحت اطراف را مشاهده کنند که شهرهای نیویورک، نیوجرسی، کانکتیکات، پنسیلوانیا و ماساچوست را شامل می‌شود.
  • چراغ‌های برج در شب‌های مه‌آلودِ بهار و پاییز و در فصل‌های کوچ پرنده‌ها خاموش می‌شوند. علت این کار این است که پرنده‌ها با دیدن چراغ‌ها گیج نشده و با ساختمان برخورد نکنند.
  • این آسمان‌خراش بلندترین ساختمان در ایالات‌متحده است که گواهینامۀ پیشرو در طراحی محیطی و انرژی (LEED) را دریافت کرده است.
  • زوج‌هایی که ازدواج خود را در روز ولنتاین در طبقۀ هشتادم برج جشن می‌گیرند، عضویت کلوپ عروسی ساختمان امپایر استیت را دریافت می‌کنند. این زوج‌ها می‌توانند هرسال در روز سالگرد ازدواجشان (۱۴ فوریه)، به‌طور رایگان بدون تهیۀ بلیت وارد رصدخانه ساختمان بشوند.
  • بیش از ۳۰ نفر از این ساختمان به‌قصد خودکشی خود را به پایین پرتاب کرده و به کام مرگ رفته‌اند.
  • هرسال در این ساختمان برای پیمودن پله‌های ۸۶ طبقه (۱۵۷۶ پله) مسابقه‌ای برگزار می‌شود که The Empire State Building Run-Up نام دارد.
  • ویلیام لمب طراحی ساختمان امپایر استیت را انجام داده که یکی از معماران شرکت Shreve, Lamb & Harmon است.
  • قرارداد ساخت این آسمان‌خراش بر عهدۀ شرکت Starrett Brothers and Eken بود.
  • این ساختمان به‌طور ۲۴ ساعته حراست می‌شود. نظارت بر این ساختمان از طریق تجهیزات امنیتی است؛ ازجمله دوربین‌های CCTV.
  • بررسی امنیتی بازدیدکنندگان این ساختمان شبیه به روند بررسی مسافران در فرودگاه‌ها است.

تیتر برتر

درباره نویسنده