واحدهای بوم‌گردی روستایی در مازندران آغوش خود را برای مسافران بهاری باز کرده اند تا لحظات مفرحی در نوروز رقم خورد.
خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: بوم‌گردی سفری لذت بخش به دل طبیعت و دنیای فارغ از هیاهوی زندگی شهری است، معماری زیبای خانه‌های روستایی، غذاهای محلی و آرامش یک شب خوابیدن در اقامتگاه‌های بوم گردی فرصتی بی نظیر برای علاقه مندان گردشگری و حس زیستن به سبک سنتی را فراهم کرده است.
مسافران در اقامتگاه‌های بوم‌گردی علاوه بر بهره گرفتن از مناظر و زیبایی‌های طبیعی، با آداب و رسوم و سنت‌های گذشتگان، صنایع دستی، لباس و حتی خوراک خاص هر منطقه آشنا می‌شوند.
کارشناسان بوم گردی را فرصتی طلایی برای رونق و توسعه پایدار در روستاهای غرب مازندران برشمردند و می‌گویند رشد گردشگران علاقه‌مند به بوم‌گردی، مزایای اقتصادی، توسعه پایدار گردشگری و حمایت‌های دولتی سبب افزایش تعداد اقامتگاه‌های بوم گردی در این منطقه خواهد شد.
توسعه گردشگری با بوم‌گردی
آنان معتقدند اجرای طرح بوم گردی موجب تثبیت جمعیت روستاهای غرب مازندران شده و توسعه گردشگری را به دنبال خواهد داشت.
بهار غرب مازندران بوی عطر عاشقی است و در پاییزش بوی رنگ و رخ الهی شناور است، کم نیست از این نمونه‌های متعالی جذاب گردشگران که باید قدر این میراث طبیعی را دانست و برای آن برنامه ریزی اصولی داشت تا علاوه بر حفاظت تام و تمام آن از تنوع ویژگی‌های آن بهره کافی برد.

مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار روستا علاوه بر اینکه محل سکونت دائمی نیمی از جمعیت استان است در این مناطق ظرفیت‌های فوق العاده ای برای جذب مسافران و گردشگران وجود دارد به طوری که بنا به اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیشتر از ۳۰ درصد مسافرانی که به این استان می آیند در روستاها اقامت می‌کنند.
بیش از ۴۵ درصد جمعیت مازندران در روستاها زندگی می‌کنند که از نظر جمعیت روستایی، مازندران جایگاه دوم کشوری را داراست.
فعالیت ۴۰۰ واحد بوم‌گردی در مازندران
طی سال‌های اخیر با رونق گرفتن موضوع اقامتگاه‌های بوم گردی بیش از ۴۰۰ واحد اقامتگاه بوم گردی در روستاهای مازندران راه اندازی شد و پذیرش مسافران در آنها در حال انجام است ظرفیتی که علاوه بر احیای سنت و فرهنگ بومی استان به منبع خوبی برای درآمدزایی روستاییان نیز مبدل شده است.
یک کارشناس گردشگری با بیان اینکه از حدود سه هزار روستا در مازندران بیش از نیمی از آن‌ها قابلیت گردشگری و ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی را دارند، افزود: هر واحد بوم گردی به طور متوسط زمینه اشتغالزایی برای ۱۰ تا ۱۵ نفر را در روستاها فراهم می‌کند و گسترش آن می‌تواند در کاهش معضل بیکاری و توسعه در روستاهای مازندران تأثیر گذار باشد.
جلال حسینی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در این واحدهای بوم گردی خوردن نان محلی به همراه شیر، کره، پنیر، عسل و سرشیر بر سر سفره صبحانه و انواع غذاهای محلی در هنگام ظهر و شام در محیطی آرام و دل انگیز، خاطره‌ای خوش و به یادماندنی را در ذهن گردشگران به دور از شلوغی‌های زندگی شهری ایجاد می‌کند.
صدور مجوز بومگردی برای خانه‌های قدیمی
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رامسر از شناسایی ۸۰ خانه قدیمی با قابلیت تغییر کاربری به واحد بوم‌گردی خبر داد.
ابوطالب علی‌پناه در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: هم اکنون حدود ۸۰ خانه قدیمی روستایی یا قابلیت تبدیل شدن به واحد بوم‌گردی شناسایی شده و روند اجرای صدور مجوز بوم‌گردی به این خانه‌های قدیمی در دست اقدام است.