آخرین وضعیت تنها باغ شهری باقیمانده بندرعباس اعلام شد
![](https://memaaraneh.ir/wp-content/uploads/2021/11/61819855.jpg)
اخیرا خبری با عنوان تخریب باغ تاریخی بندرعباس، در فضای مجازی منتشر شده است و در خبرها آمده که این باغ در محله تاریخی نایبند شمالی، تنها باغ شهری باقیمانده در بندرعباس است که طبق قرار قبلی امروز کمیسیون ماده ۵ رای به تغییر کاربری آن دهد و در آستانهی تخریب قرار گرفته است.
اصغر حسین پور افزود : از ابتدای سال١۴٠٠ مالک درخواست می دهد که براساس طرح تفصیلی، شهرداری آن قسمت مسکونی را تفکیک انجام دهد و درخواست تغییر کاربری نبوده است و در راستای ماده ۱۰۱ قانون اصلاحیه شهرداریها، بیان شده که شهرداری برابر مفاد طرح تفصیلی و طرح جامع، سرانه ها را بررسی و با مالک توافق می کند و عملیات تفکیک صورت می گیرد.
حسین پور ادامه داد: در این راستا مغایرت بین درخواست مالک و طرح تفصیلی وجود ندارد و از آن زمان تاکنون این درخواست در سیکل اداری نگه داشته شد که بتوانیم کل ملک رو تملک کنیم و باغ و محیط فوق را حفظ کنیم که تا امروز به سرانجام نرسیده و وکیل قانونی صاحب ملک به شدت با این موضوع مخالفت و به شهرداری اعلام کردهکه در صورت مخالفت، حسب مفاد ماده ۱۰۱ اصلاحیه قانون شهرداریها از طریق دادگاه پیگیر تفکیک ملک خود می شوند و از آنجایی که در قانون فوق اشاره شده است که اگر شهرداری ظرف مدت ۳ ماه با مالک موافقت نکند و کار آن را به اداره ثبت جهت تفکیک ارائه ندهد مالک می تواند رأساً از طریق دادگاه اقدام کند و دادگاه نیز این کار را از طریق کارشناسان رسمی خود انجام می دهد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر روند پرونده متوقف شده است و با دستور شهردار این مساله مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت و هیچ اقدامی در حال حاضر پیرامون تغییر کاربری باغ فوق هیچ توافی صورت نگرفته و توافق اولیه با صاحب ملک به این صورت بوده که حسب سرانهای که برای فضای مسکونی نیاز است بخش فضای سبز حفظ شود و بخش شبکه معابر و آموزشی هم دیده شده که بعد از تصویب در شورای شهر، کمیسیون ماده ۵ برای تفکیک آن اقدام می کند و بحث تغییر کاربری در آن مطرح نیست و هر چه بوده بر اساس طرح تفضیلی است.
حسین پور خاطرنشان کرد: شهرداری پیشنهاد دارد که در راستای تملک این ملک دولت هم به کمک شهرداری بیاید و بخش فضای سبز و معابر توسط شهرداری تملک آن صورت گیرد و بخشی که دارای کاربری مسکونی و فرهنگی است دولت تملک کند چرا که بودجه برای تملک ۸ هزار متر مربع و همچنین ملک معوض در اختیار ندارد که به مالک واگذار کند و اگر دولت پای کار بیاید آمادگی در شهرداری وجود دارد که بخش فضای سبز و معابر را تملک کنیم.
این مسئول عنوان کرد: در راستای ماده ۱۰۱ اصلاحی قانون شهرداریها اگر بتوانیم بخشی از زمین را نگه بداریم و بر اساس طرح تفصیلی عمل کنیم میتوانیم بخش اعظمی از ملک را حفظ کنیم.
حسین پور یادآور شد: در حال حاضر پرونده زمین فوق با دستور شهردار جهت بررسی به وی تحویل داده شد و عزم شهرداری در جهت حفظ فضای فوق در شهر است.
برنا
درباره نویسنده
نویسنده