۱۰ هزار خانه خالی در تهران شناسایی شده است
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با اشاره به پیگیریهای شهرداری برای شناسایی خانههای خالی شهر تهران، گفت: آماری که نیروهای شهرداری به دست آوردهاند بر میزان ۱۰ هزار واحد خانه خالی تأکید دارد.
حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در گفتگو با همشهری آنلاین به تشریح اقدامات انجام شده برای شناسایی خانههای خالی شهر تهران پرداخت و گفت:در رابطه با شناسایی خانههای خالی، شهردار تهران دستور دادند که همه نوع همکاری با وزارت راه و شهرسازی و سازمان امورمالیاتی انجام شود، در همین راستا تمام شهرداران مناطق و نواحی را برای انجام هر چه بهتر این خواسته بسیج کردیم تا اطلاعات را جمع اوری کنند.
او افزود: آماری که نیروهای شهرداری به دست آوردهاند بر میزان ۱۰ هزار واحد تأکید دارد. ما این آمار را طی یک نامه رسمی به وزارت راه و شهرسازی اعلام کردهایم تا در مسیر هماهنگ سازی آمار مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع شهرداری در این حوزه به وظیفه خود عمل کرده است.
به گفته صارمی« از طریق فعالیت نواحی شهرداری تهران توانستیم تعدادی از خانههای خالی را شناسایی کنیم اما چون ابزارهایی مانند آب، برق، گاز و تلفن در اختیار ما نیست، امکانی برای شناسایی این خانهها به صورت دقیق وجود ندارد. تنها ابزار ما برای شناسایی مشاهده چشمی است که کفایت نمیکند به عبارت دیگر شهرداری، هیچ ابزاری برای شناسایی خانههای خالی که متقن و قطعی باشد، ندارد.»
معاون شهردار به آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار در سال ۹۵ که بیانگر وجود ۴۹۰ هزار خانه خالی در استان تهران بود، اشاره کرد و گفت: آمارهایی که مرکز آمار در مورد خانههای خالی ارائه میدهد، مربوط به سال ۱۳۹۵ است که در آن زمان دست به سرشماری از در منازل زدند و حتی ممکن است که چند بار به منزل فردی رفته باشند و چون این فرد در منزل نبود، آن ملک را به عنوان خاله خالی ثبت کرده باشند، بنابراین آمار سال ۹۵ نیز جای بررسی دارد.
صارمی توضیح داد: تمام ابزارهای آب، برق و گاز در اختیار دولت است به راحتی میتوانند آمار دقیق را به دست بیاورند. شهرداری تهران تنها براساس مسئولیتی که قانون تعیین کرد و خواهان همکاری با وزارت راه و شهرسازی بود، دست به جمع آوری آمار زد. اطلاعاتی که ما کسب کردهایم نشان میدهد که آمار خانههای خالی در تهران بسیار کم است و حتی میتوان گفت که چندان قابل توجه نیست، به عبارت دیگر ممکن است که تعداد خانههای خالی شهر تهران به ۱۰ هزار واحد هم نرسد، دادههای ما این آمار را تأیید میکند. در نهایت باید دانست که دولت با تکیه بر ابزارهایی مانند اطلاعات آب و برق املاک، میتواند دست به شناسایی دقیق خانههای خالی بزند.
، هشتم خرداد ماه امسال، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس، طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را بررسی کرده و مواد ۶ و ۷ این طرح را به تصویب رساندند که بر اساس ماده ۶ این مصوبه، شهرداریهای شهرهای دارای بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت مکلف هستند واحدهای مسکونی خالی از سکنه واقع در شهرها را شناسایی کنند و اطلاعات آن را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. وزارت راه و شهرسازی نیز باید بر اساس اطلاعات سامانه ملی املاک کشور، اطلاعات دریافتی را صحت سنجی کرده و پس از تایید، جهت اخذ مالیات متعلقه موضوع ماده (۵۴ مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم به سازمان امور مالیاتی معرفی کند.
درباره نویسنده
نویسنده