گنبد ژئودزیک توسط محققان یک شرکت دانشبنیان طراحی و اجرا شد
امین رضایان مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گنبدهای ژئودزیک را یکی از سازههای سبک و نوین و زیبای معماری دانست و اظهار کرد: از این سازهها برای ساخت اقامتگاههای ارزان قیمت، ساخت سریع کمپها، متلها و کافه تریاهای فضای باز، فضاهای ورزشی استفاده می کنند.
به گفته وی، کمپهای کوهنوردی فصلی، رختکن ورزشی، سازههای نمایشگاهی، فروشگاههای فصلی و موقتی، آلاچیقها و سایبانها، سمینارها، کلاسها و رویدادها، مقرهای فرماندهی میدانی یا مدیریت بحران، اقامتگاههای زمان اضطراری، بیمارستانهای صحرایی، مدارس عشایری، گلخانهها، روف گاردنها و باغهای زمستانی، مجتمعهای گردشگری بیابانی و کویری، وسایل بازی کودکان، شبیهسازها، آسمان نماها و گنبدها، پوشش مخازن مواد نفتی و پتروشیمی، اتاقکهای شیلد مغناطیسی، استدیوهای آکوستیک، انبارهای مواد غذایی و سیلوها از دیگر کاربردهای ژئودزی است.
وی گفت: این ساختار میتواند ضمن سادگی، بزرگترین فضا را با کمترین مقدار مصالح ساختمانی محصور کند. طرح و اجرای این سازهی خاص از حساسیت قابل ملاحظهای برخوردار است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه در سازه گنبد ژئودزیک از حداقل مصالح استفاده میشود، به تشریح مزایا این سازهها پرداخت و گفت: در ساخت این سازه میتوان از گسترهی وسیعی از مصالح از جمله چوب تا آهن و آلومینیوم و … استفاده کرد بهنحویکه فضاهای شیب دار و نامنظم را به خوبی پوشش دهد، دارای وزن سبک و استحکام خوبی بوده و نیازی به ستون در داخل سازه نیست.
رضایان عدم نیاز به تجهیزات خاص برای مونتاژ را از دیگر مزایای این سازه برشمرد و افزود: این سازه ها از لحاظ ساختاری ساده و ماژولار هستند، امکان ساخت، تکثر، تعمیر و تغییر راحتی دارند و میتوانند به راحتی و در کوتاهترین زمان ساخته، اسمبل و جمع شوند.
وی اضافه کرد: کاهش زبالههای ساختمانی و مقاوم در برابر آتشسوزی، بهرهوری انرژی بالا، تأثیر کم بر محیط زیست، عمر طولانی و عدم نیاز به تعمیر و نگهداری خاص، حمل و نقل آسان و تهویه بسیار مطبوع نیز از مزایای دیگر این نوع از سازهها هستند.
خبرگزاری آنا
درباره نویسنده
نویسنده