کاوشهای باستانشناختی در مسجد جامع ارومیه آغاز شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: کاوشهای باستانشناختی در ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه با هدف شناخت بقایای معماری مدفون در زیر آوار لایههای متاخر از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان آغاز شد.
جلیل جباری اظهار داشت: کاوشهای باستانشناختی در ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه با هدف شناخت بقایای معماری مدفون در زیر آوار لایههای متاخر از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آغاز شد.
وی افزود: این فصل از حفاری در محدوده ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه و با مجوز رسمی از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: پیش از آغاز عملیات کاوش، سطح محدوده مورد نظر مورد پاکسازی و آواربرداری نخالههای جدید قرار گرفته و سپس دیوارهای برش خورده در سالیان اخیر، مورد مستندنگاری و مطالعه واقع شد.
وی بیان کرد: سپس با مطالعه تصاویر ماهوارهای در دهه ۶۰ میلادی و همچنین تصاویر هوایی سازمان نقشهبرداری در دهه ۴۰ هجری شمسی، محدوده مورد نظر برای کاوش، از نظر آثار معماری و سایر یافتههای فرهنگی همانند انباشت لایههای باستانی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
جباری گفت: با آغاز عملیات کاوش باستانشناختی و همچنین وجود بقایای معماری در برشهای ایجاد شده، تعداد دو کارگاه کاوش به ابعاد ۵×۵ متر در جوار برشهای موجود ایجاد شد تا بقایای معماری احتمالی مورد شناسایی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: پس از کاوش لایههای سطحی و همچنین ادامه روند کاوش، آثار و بقایای معماری به صورت دیوارهای سنگی، کفهای سنگ فرش شده و همچنین وجود فضاهای معماری در محدوده کارگاههای کاوش مورد شناسایی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در ادامه افزود: بقایای معماری به دست آمده با توجه نوع مصالح مشابه با شبستان مسجد جامع ارومیه در ضلع غربی و همچنین سایر یافتههای فرهنگی همانند قطعات سفالی به نظر میرسد مربوط به قرون میانه اسلامی باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به عدم وجود ساختارهای معماری مشابه با پلان کلی مسجد جامع ارومیه در ضلع شرقی آن احتمال میرود در این بخش از محدوده، فضاهایی وابسته به مسجد قرار داشته باشد که این مهم مستلزم کاوش و مطالعات بیشتری است.
جباری بیان کرد: امید است با حمایتهای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و همچنین با ادامه کاوشهای باستانشناختی در ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه، آثار و شواهد بیشتری از بافت کهن شهر ارومیه مورد شناسایی و مطالعه قرار گیرد.
منبع:تسنیم
درباره نویسنده
نویسنده