معماری چیست و معماری داخلی چه تفاوتی با دکوراسیون داخلی دارد؟

شاید بتوان تولد معماری را به زمانی نسبت داد که اولین انسان‌ها تصمیم گرفتند بیرون از غارها خانه‌هایی بسازند. در عصر نوسنگی در اطراف سودان، مصر و در غرب آسیا اولین خانه‌ها در چیزی حدود ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شدند. اینجا بود که معماری در معنای واقعی خود متولد شد.

شاید بتوان تولد معماری را به زمانی نسبت داد که اولین انسان‌ها تصمیم گرفتند بیرون از غارها خانه‌هایی بسازند. در عصر نوسنگی در اطراف سودان، مصر و در غرب آسیا اولین خانه‌ها در چیزی حدود ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شدند. اینجا بود که معماری در معنای واقعی خود متولد شد.

معماری چیست؟

معماری ترکیبی از هنر، مهندسی و دغدغه‌های انسانی است.معماری چه در بعد خلاقیت و زایش طرح و چه در بعد اجرای ایده‌ها و استوار ساختن بناهایی که پیش از این، تنها خیالی در ذهن معمار بوده است،یک هنر است.معماری مهندسی است چون با محاسبات دقیق ریاضی و توجه به حقایق محاسباتی جهان سروکار دارد و در نهایت، دربرگیرنده دغدغه‌های انسانی است زیرا هنر و مهندسی را برای تأمین نیازهای انسان به خدمت خود می‌گیرد.

زمانی که نیاکان ما تصمیم به ساختن خانه گرفتند، از دانش عصر خود، منابع و مصالح اطراف محل سکونتشان و تجربه زندگی در غارها کمک گرفتند. آن‌ها توانستند مکانی برای رفع نیازها و محلی برای آسایش و آرامش و البته امنیت خویش بسازند.

اکنون ما نیز همان شیوه را ادامه می دهیم. ما هم از دانش عصر خویش،منابعی که در اطرافمان هستند و تجربه زندگی در خانه‌های پیشینیان استفاده می‌کنیم و خانه، مدرسه، هتل، ورزشگاه، بیمارستان و زندان می‌سازیم. امروزه نیازهای ما گسترش یافته اند. حتی برای دام‌ها، باغ‌ها و گیاهان و دارایی‌های بی‌جانی مثل هواپیما و ماشین‌آلات کارخانه‌هایمان نیز سرپناه می‌خواهیم. در کنار این دستاورد ها باید امنیت آن‌ها را نیز فراهم کنیم!معماری

درکنار این مصادیق، امروزه ما فرزندان آن نیاکان آزاد و سخت‌کوش با دردسرهای دشواری روبه‌رو شده‌ایم: منابع ما کافی نیستند،‌جمعیت‌مان زیاد شده است، طبیعت را از خودمان رنجانده‌ایم و در یک کلمه، خطر نابودی زمین،انسان‌ها را تهدید می‌کند.

اینجاست که موضوع «معماری پایدار» اهمیت پیدا می‌کند. ما انسان‌ها هرکدام در جایگاهی که هستیم و با تخصصی که داریم، دنبال حل این دردسر جدید هستیم. متخصصان محیط زیست به ما می‌گویند چه کنیم و ما خودمان را با یافته‌های آن‌ها تطبیق می‌دهیم. معماری پایدار تطبیق هنر و علم معماری با یافته‌های این متخصصان است. تلاش ما معماران این است که نقش خودمان را در برون‌رفت از این دردسر جدید، به‌خوبی ایفا کنیم.

معماری پایدار چیست؟

در ابتدای این مقاله، درباره دغدغه‌های انسانی سخن گفتیم چون قرار است اشاره‌ای کوتاه به موضوع نوین «معماری پایدار» داشته باشیم .

معماری پایدارمعماری پایدار (Sustainable Architeture) به این معنا است که در معماری، به محیط زیست توجهی تام و تمام داشته باشیم. معمار طراح با رعایت اصول معماری پایدار، خانه یا ساختمانی طراحی و اجرا ‌کند که از ابتدا به موضوع اقلیم توجه داشته باشد. او به مسئله انتخاب مصالح مناسب، طراحی بهینه، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، کمترین میزان تغییر در طبیعت و اموری از این دست، اهمیت می‌دهد و در هر مرحله از کار خود این موارد را در نظر می‌گیرد.

چرا پایدار نامگذاری شده است؟

منظور از پایدار این است که در این روش معماری نمی‌خواهیم منابع را از بین ببریم و تلاش خواهیم کرد منابعی که هم اکنون در اختیار داریم، همچنان به صورت پایدار در اختیار ما و نسل‌های آینده باقی بمانند. نمی‌خواهیم منابع موجود را هدر دهیم یا کاری کنیم که دیگر نتوان از آن‌ها بدون آسیب، بهره برد.

موضوع دیگری که بد نیست در اینجا به آن اشاره کنیم این است که معماری فقط مربوط به ساخت و ساز ساختمان‌ها نیست. طراحی نمای داخلی بنا و اجرای آن هم یکی از بخش‌های مهم معماری است. این بخش را «معماری داخلی» می‌نامند که امروز دیگر تقریباً همه با آن آشنا هستند.

در معماری داخلی به چه نکاتی توجه می‌شود و اقداماتی که در معماری داخلی انجام می‌شود چیست؟ در بخش بعدی اندکی در این باره صحبت می‌کنیم.

معماری داخلیدر معماری داخلی چه می‌کنیم؟

نام معماری داخلی را همه شنیده‌ایم و اجمالاً می‌دانیم که این حوزه از کار معماری مربوط به طراحی بخش داخلی ساختمان‌ها است. در معماری داخلی چه کارهایی انجام می‌شود و چه کارهایی در حوزه فعالیت معماری داخلی نیست؟

معماری داخلی بخشی از حوزه کاری معماری است که کارش طراحی اولیه یا بازسازی بخش داخلی بنا است. منظور از طراحی یا بازسازی این است که درباره عناصری مثل نور، رنگ، مصالح، چیدمان جداکننده‌ها و شکل و شمایل بخش‌هایی مثل در و پنجره‌ها تصمیم می‌گیرد.

در معماری داخلی، با توجه به نیاز افرادی که از بنا استفاده می‌کنند، نحوه بخش‌بندی بنا، المان‌های استفاده شده در آن و رنگ آن تعیین می‌شود. مثلاً اگر قرار باشد یک طبقه از ساختمان را برای یک شرکت استارتاپی پویا و فعال آماده کنیم که مدیرانش پیرو سیاست‌های کار در فضای باز هستند، باید سالنی بزرگ با تعداد اندکی اتاق برای مدیران، پاسخگوهای تلفنی و البته فضاهایی مثل اتاق بازی و اتاق استراحت و اتاق جلسات طراحی کنیم.

طبیعی است که معمار داخلی باید در چنین جایی برای شلوغی احتمالی فکری کند. او باید به این موضوع دقت کند که بازتاب صداها را مهار کند، اینجاست که درباره استفاده از المان‌های جاذب انعکاس صوت نظر می‌دهد و آن‌ها را با رنگ و مصالح به کاربرده‌ شده در ساختمان هماهنگ می‌کند.

طراحی داخلی

تفاوت معماری داخلی با طراحی دکوراسیون داخلی

کار معمار داخلی نظر دادن درباره وسایل داخل ساختمان و چیدمان مبلمان نیست. این بخش را می‌توان خارج از حوزه کاری معمار داخلی دانست هرچند قرابت و نزدیکی زیادی با هم دارند.

موضوع چیدمان وسایل ساختمان را به طراح داخلی می‌سپارند که کاری متمایز از کار معمار است. طراح داخلی نیازی ندارد تحصیلات حرفه‌ای در معماری داشته باشد یا حتی دانش معماری داشته باشد. کافی است درک هنری و بصری از موضوع چیدمان داشته باشد و از هارمونی و روانشناسی رنگ و تناسب‌ها و فاصله‌ها در موضوع دکوراسیون داخلی بی‌خبر نباشد.

البته طبیعی است به خاطر نزدیکی حوزه کاری این دو، معمار داخلی دستی هم در طراحی دکوراسیون داخلی داشته باشد.

 

درباره نویسنده


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/barandat/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35