معماریِ امروز شهر اصفهان فاقد هویت است
عضو هیئتعلمی دانشگاه هنر اصفهان گفت: بهتر است که اصول مکتب اصفهان بهطور قانونی تدوین و تصویب شود و همه طرحهای عمرانی ملزم به پیروی از آن اصول باشند و بر اساس آن اصول شکل بگیرند.
مهدی محمودی کاملآباد ضمن اشاره به ملاحظه وضعیت دانشگاهها و نظامات رسمی معماری از جمله نظاممهندسی ساختمان و قوانین شهرسازی کشور، اظهار کرد: من به این نتیجه رسیدهام که راه نجات معماری و شهرسازی کشور و راه برونرفت معماری امروزِ ما که شاهد نوعی درجا زدن و عدم پیشرفت است تعریف ساختار تشکیلاتی معماری زیر نظر یکنهاد ثابت و بدون تغییر مانند نهاد رهبری است.
مدیر گروه رشته معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان افزود: بهطور مشخص بنیاد معماری ایران باید با شخصیت قانونی زیر نظر مقام رهبری و خارج از تصمیمات مستقیم دولتها کار کنند تا بتوانند تصمیمات بلندمدت و اساسی را به اجرا بگذارند، چراکه معمولاً تحولات در معماری و شهرسازی طی برنامههای کوتاهمدت به نتیجه نمیرسند و بهصورت بلندمدت میتوانند اثربخش باشند.
او با تأکید بر اینکه این ناپایداری در تصمیمات معماری و شهرسازی که با تغییر دولتها اتفاق میافتد مهلکترین آفت برای حیات معماری کشور است، گفت: بهطور خاص در مورد معماری اصفهان باید گفت که مکتب اصفهان در معماری و شهرسازی یکی از سبکهای مهم و اصلی معماری و شهرسازی ایران است.
محمودی کاملآباد ادامه داد: پیشنهاد من این است که شهرداری و ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان همراه با ادارهکل میراث فرهنگی استان و دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان، اصول مکتب اصفهان را بهطور قانونی تدوین و تصویب کنند و همه طرحهای عمرانی ملزم به پیروی از آن اصول باشند و بر اساس آن اصول شکل بگیرند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: در این صورت به چند دستاورد ملموس خواهیم رسید؛ یکی از آنها هویتمند شدن سیمای شهر اصفهان است که در حال حاضر عملاً چیزی تحت عنوان هویت از معماری شهر اصفهان دیده نمیشود. دستاورد دیگر حفظ و تداوم ارزشهای معماری مکتب اصفهان بهعنوان میراثی گرانبها است. دستاورد سوم، انسجام وحدت سیمای کلی شهر اصفهان و رهایی از آشفتگی کنونی است. این آشفتگی، محصول فقدان یک روح واحد و البته دستورالعملی مدون و الزامآور است. چهارمین دستاورد آن، توفیق در دستیابی به الگویی مناسب برای معماری و شهرسازی در شهرهای ایران است. از این الگو میتوان برای بخشهای دیگر کشور مانند آذربایجان و خراسان ارائه کرد تا به الگوها و سبکهای هویتمند خود روی آورند.
ایسنا
درباره نویسنده
نویسنده