لزوم صیانت از معماری ایرانی در ساخت خانه
فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تشکیل یک دبیرخانه دایم، به دنبال بررسی راهکارهای علمی برای تسهیل انبوه سازی و معماری پایدار با صیانت از معماری ایرانی است.
ه تازگی این دبیرخانه یک کنفرانس ملی برگزار کرده که در بیانیه پایانی آن به موضوعاتی مثل صیانت از معماری ایرانی در ساخت و سازها تاکید شده است.
تعریف ۸ اقلیم ایرانی و توصیه انبوه سازان به خصوص مجریان طرح نهضت ملی مسکن به رعایت معماری ایرانی مبتنی بر اقلیم از جمله خروجیهای این کنفرانس بود.
به گفته کارشناسان معماری سلیقه مردم تغییر کرده و بازار مسکن به سمت این سلیقههای جدید میرود و این علت اصلی کمرنگ شدن معماری ایرانی در ساخت و سازها از آن یاد میکنند.
صیانت از معماری ایرانی و اسلامی امری ست که قانون به صراحت به آن پرداخته است. مثل این ماده در قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن که «دولت مکلف است از فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی در حوزه معماری و شهرسازی و ارتقاء کیفیت طرحها، توجه به مبانی و رعایت هویت ایرانی– اسلامی در کلیه طرحهای شهرسازی، معماری و تولید مسکن صیانت نماید و این ماده در آئین نامه اجرایی همان قانون که “کلیه دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی که به نوعی از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند موظفند الگوهای معماری ایرانی ـ اسلامی را در طراحی و ساخت پروژههای اداری، آموزشی، درمانی و مسکونی لحاظ نمایند. طرحهای معماری موضوع این ماده باید قبل از آغاز عملیات اجرایی به تأیید کمیسیون موضوع ماده (۱۲) برسد.»
به گفته انبوه سازان، ۴۰ درصد از قیمت تمام شده یک ساختمان بهای زمین و ۲۵ درصد بهای مصالح است. همکاری به موقع بانکها و زمان تحویل مسکن به متقاضی هم جزو مشکلاتی ست که در مجموع، بر در اولویت قرار نگرفتن معماری ایرانی در ساخت و سازها موثر است.
صداوسیما
درباره نویسنده
نویسنده