فریدون بابایی‌اقدم، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی تبریز شد

جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی با محوریت تعیین اعضای هیات رئیسه کمیسیون برگزار شد و در این جلسه فریدون بابایی‌اقدم به عنوان رئیس، یاسین بجانی نایب رئیس و روح‌الله رشیدی دبیر کمیسیون معماری و شهرسازی و حکیمه غفوری و علیرضا نوای‌باغبان اعضاء عادی کمیسیون انتخاب شدند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در این خصوص گفت: در ابتدا باید در خصوص کمیسیون معماری و شهرسازی اطلاعاتی ارائه کنم که از دوره‌های قبل تجربه شده است.

فریدون بابایی‌اقدم اضافه کرد: موضوعات چه موضوعات مد نظر اعضاء کمیسیون و چه ارجاعی از صحن جلسه در کمیسیون بررسی می‌شود.

وی همچنین متذکر شد: از معضلات جلسات دوره گذشته عدم حضور و یا اکراه برای حضور در کمیسیون توسط اعضا بود که منجر به عدم برگزاری جلسات می‌شد.

بابایی‌اقدم تاکید کرد: بر این اساس از اعضا کمیسیون حضور حداکثری را خواهان هستم و امیدوارم طی این چهار سال با حضور اعضا اثرگذاری افزایش یابد.

دبیر کمیسیون شهرسازی و‌معماری بیان داشت: حوزه شهرسازی در شهر با مشکلات عدیده‌ای همراه است.

ضرورت توجه ویژه به حاشیه‌نشینی

روح‌الله رشیدی دیگر عضو شورای شهر تبریز ادامه داد: تصمیمات خوبی برای گره‌گشایی و رفع مشکلات در حوزه شهرسازی در شهر می‌توان گرفت و با کمک اعضا شورا و کمیسیون شهرسازی و معماری و اجرا این تصمیمات می‌توان آنها را رفع کرد.

وی تصریح کرد: درخواست ارائه گزارشی در خصوص اقدامات بایسته‌ای که باید طی این مدت صورت بگیرد را دارم.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان داشت: موضوع مورد اهمیت دیگر، موضوع حاشیه‌نشینی است که رفع این معضل باید در اولویت کاری این کمیسیون قرار گیرد.

جداسازی باسمنج از شهر تبریز 

علیرضا نوای‌باغبان، عضو شورای شهر تبریز نیز در ادامه یادآور شد: از اقدامات اساسی مورد نظر در کمیسیون شهرسازی و معماری ادامه اجرای طرح تفصیلی با همکاری شهرداری است.

وی افزود: فعال بودن این کمیسیون می‌تواند بر روی این طرح موثر باشد، همچنین حضور نماینده‌ای از مسکن و شهرسازی و مشاور اجراکننده طرح تفصیلی در این کمیسیون الزامی به‌نظر می‌آید.

وی همچنین تاکید کرد: معاونت شهرسازی باید پای ثابت جلسات کمیسیون شهرسازی و معماری باشد.

باغبان افزود: موضوع دیگری که باید مد نظر قرار گیرد، موضوع جداسازی باسمنج از شهر تبریز است.

وی اذعان داشت:محدوده بخش باسمنج ۲۶ هزار هکتار تعریف شده و بخشی از حوزه نفوذ و اقدام و درآمدهای تبریز محسوب می‌شود و در واقع بخشی از زمین‌ها و یک پنجم درآمدها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه این موضوع به ضرر شهر تبریز است، اظهار داشت: این موضوع تنفس‌گاه و منابع مالی تبریز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز ابراز کرد: کمیسیون باید پیگیر شود که این امر اصلاح و ابطال شود، به این موضوع تاکید دارم، چرا که در آینده مشکلی برای شهرداری خواهد بود.

باغبان گفت: موضوع برنامه پنج ساله و چشم‌انداز صرفا در حد صحبت باقی مانده است و باتوجه به گذر زمان، در واقع هیچ کاری انجام نداده‌اند.

وی تصریح کرد: باید در خصوص اقدامات صورت گرفته گزارشی ارائه شود، تصور می‌کنم برنامه پنج ساله و چشم‌انداز صرفاً لای کتاب‌ها باقی مانده است، باید ببینیم چند درصد از برنامه پنج ساله را اجرایی کرده‌اند.

برنامه‌های شهرداری تنها روی کاغذ مانده است

حکیمه غفوری عضو شورای شهر تبریز ادامه داد: در مشخص شدن اقدامات صورت گرفته قبلی هیچ گزارشی در خصوص این اقدامات ارائه نشده، متاسفانه برنامه برای اجرایی شدن نوشته نشده و برنامه‌ها روی کاغذ مانده است.

وی افزود: گزارش کتبی از حوزه شهرسازی در خصوص برنامه پنج ساله ارائه شود.

وی همچنین با اشاره به موضوع جداسازی باسمنج خاطرنشان کرد: نمایندگانی که با ما همراه می‌شوند، باید مشخص شود و استانداری جلسه‌ای برای مشخص شدن حساسیت‌ها برگزار کند.

نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، یادآور شد:  موارد مطرح شده طی سال‌های جاری مشخص شود و موارد نیمه تمام نیز مشخص شود.

 

هشدار درخصوص ساخت و سازهای غیرمجاز

فریدون بابایی‌اقدم رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی تصریح کرد: در خصوص ساخت و ساز غیرمجاز با فشارهای بسیار کمیسیون اقدامات مثبتی صورت گرفت اما حواشی مانع از پیشروی‌های مثبت شد.

وی‌ با بیان اینکه بازآفرینی شهری از موضوعات مهمی است که باید رسیدگی شود، اضافه کرد: با وجود گذشت سال‌ها از وجود شهرداری‌ها همچنان معضل حاشیه‌نشینی وجود دارد در اجرای طرح اقدام اول که اعتمادسازی است، انجام نشده است.

وی گفت: نظام مهندسی و نظارت آنها تا حدود بسیاری موجب اعتراض شهروندان بوده و باید رویه‌ای را مقرر کنیم که تا تعداد مشخصی از طبقات موضوع نظارت در خود شهرداری صورت گیرد.

ضرورت توجه به معماری‌های ایرانی اسلامی

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی اضافه کرد: موضوع بعدی، توجه به معماری‌های ایرانی اسلامی است که باید مد نظر قرار گیرد.

وی همچنین ادامه داد: بافت‌های تاریخی نیز در طرح تفصیلی مد نظر قرار گرفته ما در بررسی مصوبات و پیگیری‌ها باید شخص شهردار را در نظر بگیریم و‌ موضوعات را از شهردار پیگیر شویم.

فریدون بابایی‌اقدم افزود: موضوعات مهمی در دستور کار قرار گرفته اما متاسفانه به دلیل پراکندگی و پیگیری نکردن از شخص شهردار، اقدامات بایسته‌ای صورت نگرفته است.

فارس

درباره نویسنده


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/barandat/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35