سومین مجمع مشورتی رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری شورای شهر به میزبانی ساری
سومین مجمع مشورتی رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری مراکز استانهای کشور با محوریت «گردشگری شهر و صیانت و بهرهمندی پایدار از میراث تاریخی و طبیعی» به مدت دو روز به میزبانی کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر و شهرداری ساری برگزار شد.
سید حسین یوسفی نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری در این اجلاسیه اظهار داشت: بسیار خرسندیم که در پایتخت بهار نارنج، شهر تاریخی و زیبای ساری دیار علامه ابن شهرآشوب ساروی افتخار میزبانی این اجلاسیه را داریم.
وی ادامه داد: ساری یکی از قدیمیترین شهرهای ایران و موطن علما، فضلا، شهدای گرانقدر، هنرمندان و ورزشکاران است که از روزگاران کهن، به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و اداری در مازندران مرکزیت داشته و در تحولات این دیار همیشه بهار، منشأ اثر بوده است.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری به ظرفیتهای مرکز استان در حوزههای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، طبیعی و نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: به دلیل دارا بودن این شاخصهها؛ ساری عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو ۲۰۲۲) به خود اختصاص داده است.
وی، مدیریت شهری را در سه سطح ملی، منطقهای و محلی مورد توجه قرارداد و افزود: شورای اسلامی شهر نهادی مردمی است که بیشترین نقش را در کنشگری و اثرگذاری مدیریت شهری دارد.
یوسفی بیان داشت: شورای اسلامی شهر جزئی از مدیریت شهری و از اجزاء مهم با نقشهای تعیینکننده در اداره و توسعه شهر هستند زیرا در نظام مقدس جمهوری اسلامی که نهادینه کردن احکام اسلامی در جامعه به یک ضرورت تبدیل شد، نهاد شورا به عنوان یکی از ارکان تصمیمگیری در روند اداره کشور مورد توجه قرار دارد.
وی به فصل هفتم قانون اساسی و اهمیت و جایگاه شورا در اصل ۱۰۳ پرداخت و ابراز داشت: این اصل نشان میدهد که نمایندگان مردم در شوراها، زمانی که مصوبهای برای پیشبرد شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… بر اساس اختیارات خویش تصویب میکنند همه مسئولان دولتی ملزم به رعایت آن هستند تا مصوبات پیشرفت امور محلی فراهم شود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری به دستاوردهای شوراهای اسلامی شهر و روستا در حوزههای مختلف اشاره کرد و عنوان داشت: با اینحال شورا همچنان نهادی نوپا محسوب میشود و برای دستیابی به جایگاه واقعی و قانونی خود کماکان باید تلاش کند.
وی به بیانات مقام معظم رهبری درباره شورای اسلامی شهر اشاره کرد و گفت: به فرموده ایشان اصل ایجاد شوراهای اسلامی شهر و روستا در قانون اساسی نشان دهنده اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به مجموعه متنوع فکرها، مشورتها و دیدگاهها در اداره امور کشور است و این موضوع، نقطه مقابل نظامهای ارتجاعی و استبدادی است.
یوسفی افزود: نکته مهم و اساسی در ماهیت شوراها، مشورت، هماندیشی و همافزایی است که با تصمیمگیری و نظارت نقش تعیینکنندهای در مدیریت شهری دارند.
وی نقش این اجلاسیه را در رفع برخی از معضلات و مشکلات شهری مهم دانست و تأکید کرد: بدون تردید برآیند این همایشها رفع کاستیها و ارتقاء سطح کیفی طرحها و برنامهها و تسهیل و تسریع در فرآیند توسعه و عمران شهری است.
خبرگزاری موج مازندران،
درباره نویسنده
نویسنده