ساختوسازها بر اساس فرهنگ بومی هر استان باشد
![](https://memaaraneh.ir/wp-content/uploads/2023/02/2865228_676.jpg)
حمزه شکیب، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد، امروز، ۲۷ بهمن ماه در جمع خبرنگاران استان یزد گفت: طرح تفصیلی که نوشته میشود گاهاً بعد از سالها تصویب شده و برای اجرا ابلاغ میشود، در حالی که بسیاری از بخشهای دیده شده غیرقابل اجراست و حتی در ساختمانسازی نیز آنچه اجرا میشود با نقشه اولیه مهندس فرق دارد و همین باعث میشود در صورت بروز حادثه با مشکل مواجه شده و دچار خسارت شویم.
وی ادامه داد: هر گونه اجرای طرح در ساختمانسازی باید بر اساس فرهنگ بومی و معماری همان منطقه باشد و نمیشود برای نقاط مختلف کشور نقشه واحد ترسیم کرد و این روند باید اصلاح شود.
شکیب با اشاره به عضویت ۶۰۰ هزار نفر که در ۳۱ استان مشغول به فعالیت هستند گفت: بخشی از قوانین سازمان نظام مهندسی منوط به همکاری و همراهی با دیگر ارگانها است و عدم هماهنگی بین دستگاهها باعث میشود آن محصول نهایی یعنی ساختمان، به نحو شایسته به مردم ارائه نشود.
وی ادامه داد: در این زمینه تلاش میشود تا یک مهندس به ناظر صرف نباشد و ظرفیتهای فنی و تخصصی وی توسط دیگر ارگانها دیده شود و مهندسان تنها به عنوان یک ناظر ساده نباشند. البته بر روی مسائل آموزش و ارتقا دانش روز مهندسان تمرکز کردهایم تا بیش از قبل شاهد بهرهمندی از توان مهندسان باشیم.
رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه در مقررات ملی ساختمان و نظامات اداری نیاز به تحول اساسی داریم بیان کرد: در زمان ساخت تمام ساز و کار در اختیار مهندسان نیست که در این زمینه حاکمیت باید در زمینه مقررات اصلاحات لازم را به عمل آورد و باعث شود مردم در هنگام وقوع حادثه دلنگرانی نداشته باشند.
وی ادامه داد: تلاش شده قوانین و مقررات سرلوحه تمام برنامهها باشد و بتوانیم با تعامل دیگر دستگاهها در موضوع قوانین اصلاحات لازم را انجام دهیم. همچنین اولویت بر این قرار داده شده تا نرم افزار جامع و کاملی برای سراسر کشور راهاندازی شود تا بر اساس آن، شفافیت در فعالیتها حکمفرما شود و اطلاعات لازم در دسترس همگان و بهصورت ویژه ناظران قرار گیرد.
شکیب در پاسخ به سؤالی در مورد کمک به مناطق زلزلهزده ترکیه و سوریه و همچنین خوی اضافه کرد: برای سوریه و ترکیه اعلام آمادگی کردیم تا یک تیم طراحی در این کشورها مستقر شده و برای ساخت و ساز کمک کنیم؛ همچنین برای کشور خودمان نیز با هماهنگی وزارت کشور و مدیریت بحران اعلام آمادگی کردیم تا ایدههای جدید را در شهرهای خودمان اجرا کنیم.
مجتبی فرهمند، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد نیز در این نشست گفت: از اصلی ترین موضوعات ما فرهنگسازی و ارتباط با مردم است و متأسفانه در استان یزد تخلفات ساختمانی چالش جدی است و بسیاری از ساخت و سازهای یزد خارج از چارچوب قرار دارد و نمیتوانیم ارزیابی دقیقی از سلامت ساختمانها داشته باشیم و انعطاف در ضوابط میتواند کمک کند بتوانیم برای شهر، آینده ایمنی به ارمغان آوریم.
وی بیان کرد: نظارت و اجرا هر چه بهتر و بیشتر شود نتیجه آن کمتر شدن تلفات انسانی و خرابی کمتر است و هرگز زلزلهها و سیلها نیستند که انسان را از بین میبرند بلکه ما هستیم که با نادیده گرفتن قوانین باعث این خطرات میشویم و حوزه ساختمان یکی از مهمترین بخشهای زندگی مردم است که باید جدی گرفته شود.
ایکنا
درباره نویسنده
نویسنده