ریتم در طراحی داخلی
رعایت ریتم در معماری و خصوصاً دکوراسیون داخلی، نقش و اهمیت یکسانی دارد. ریتم در طراحی کلی یک ساختمان یا فضا، اولین خصیصهای است که هویت آنجا را به چشم و ذهن افراد منتقل میکند؛ اما معمولاً چنان در باقی عناصر حل شده و با آنها هماهنگ است که امکان دارد در وهلۀ اول تاثیر اساسی آن درک نشود. در حقیقت عاملی که لطافت، حس امنیت و آرامش را در فضای داخلی ایجاد میکند، رعایت ریتم است.
معماری تلفیق دانش و هنر است. قاعدتاً هر خط و حرکت در آن باید خلاقانه و هنرمندانه و البته مبتنی بر اصول و علم باشد. تقریبا ً هر جا که با ذهن و روان انسان سر و کار داشته باشیم، هر ابزار میتواند همانقدر که مفید است مضر هم باشد. به طور مثال استفاده از ریتم تند و خشن برای یک سالن انتظار، باعث ایجاد اضطراب و بیقراری در مراجعین میشود و اثری کاملا ً متضاد با هدف آن فضا خواهد داشت.
خیلی از متخصصین راز نهفته در چیدمان و طراحی داخلی موفق را در رعایت ریتم میدانند. ریتم همان فوت کوزهگری است که بسیاری از طراحان داخلی از آن غافل میشوند. اگر در یک فضا ( اداری، تجاری، مسکونی و…) ریتم رعایت نشود، بین قسمتهای مختلف آن از هم گسیختگی و آشفتگی پیش میآید. در حقیقت، اگر تمام اصول دیگری که یاد گرفتهاید برای طراحی یک فضا به کار بردهاید اما همچنان از آن حس رضایت ندارید، احتمالاً ایراد کار از نادیده گرفتن ریتم است.
ریتم یکی از ارکان هفتگانۀ طراحی داخلی است و کمک میکند نگاه فرد در همان راستایی که میخواهید در فضا بچرخد. برداشت مخاطب از فضایی که طراحی کردهاید رابطۀ تنگاتنگی با ریتمی که در آن به کار برده یا حتی نبردهاید! دارد. البته توجه داشته باشید ریتم باید جوری اجرا شود که تاثیر خود را به صورت غیرمستقیم گذاشته و تبدیل به تنها هدف طراحی شما نشود. فراموش نکنید که رعایت ریتم هدف نهایی شما نیست؛ بلکه استفاده از آن ابزاری است برای رسیدن به هدف اصلی شما در طراحی یک فضا.
درباره نویسنده
نویسنده