رویکرد جدید در طراحی و معماری ایستگاههای متروی تهران
به دنبال تغییر نگرش صورت گرفته در نوع مصالح مصرفی و همچنین شکل ظاهری ایستگاههای شبکه متروی تهران که در راستای ارتقاء کیفیت فضاهای شهری و همچنین بهبود طراحی و معماری این قبیل عناصر مدنظر قرار گرفته است، ایستگاههای جدید با شکلی متفاوت از گذشته ساخته و در اختیار شهروندان قرار خواهند گرفت.
مسعود درستی مدیرعامل شرکت متروی تهران در این باره گفت: سیر تکامل معماری ایستگاههای در حال تکمیل شبکه متروی پایتخت به شکلی پیش رفته است که در سالهای اخیر نمونههایی از قبیل ایستگاههای محمدیه، برج میلاد، آهنگ، بوستان گفتگو، مرزداران، شهرک آزمایش و این اواخر ایستگاه شهدای هفدهم شهریور با طراحیهای چشمنواز به منصه ظهور رسیدند و حتی ایستگاهی مثل ایستگاه آهنگ موفق به کسب عناوین ارزنده از مراجع معتبر داخلی شد.
درستی در ادامه با بیان اینکه نمود عینی چنین رویکردی در شکلگیری ایستگاههای میدان کتاب و شهید دادمان نیز بزودی قابل مشاهده خواهد بود، افزود: نوع طراحی مینیمال که در عین زیبایی ایستگاه اتفاقاً هزینههای اجرا و بهرهبرداری آتی از سازهها را تقلیل میدهد، از نکات بارز معماری ایستگاههای جدید خواهند بود که البته شاخصه ایرانی – اسلامی بودن آن در همگی لحاظ میشود. حتی نوع نورپردازی سالنها و معابر داخلی ایستگاهها نیز متفاوت از گذشته بوده و این امر ضمن تلطیف فضاهای زیرزمینی، چشمانداز بصری آن را هم زیباتر میسازد.
بنا براعلام روابط عمومی و امور بینالملل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو)، وی در پایان گفت: ایستگاههای در دست تکمیل و یا طراحی، ضمن آنکه ارتباط موضوعی منسجمتری با محیط پیرامونی خود برقرار میسازند، در افزایش کیفیت بصری فضاهای شهری نیز نقش پررنگتری ایفاء کرده و در عین حال هزینه اجرا و نگهداری از آنها کاهش خواهد یافت. در واقع مصالح جدید که از طول عمر مفید بیشتری برخوردار هستند و با عنایت به فناوریهای روز دنیا مدنظر قرار گرفتهاند، در عین رعایت الگوی ایرانی – اسلامی، چهره زیباتری را در منظر و مرئای عمومی به نمایش خواهند گذاشت.
ایسنا
درباره نویسنده
نویسنده