رابطه معماری ایرانی و طبیعت در سومین قسمت «نگاه دوموس به ایران»

سومین قسمت از مستند «نگاه دوموس به ایران» با تمرکز بر تلاقی معماری ایرانی و طبیعت، در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

 مجله معماری دوموس/ Domus از اواسط دهه ۵۰ میلادی گزارش‌هایی را از آثار معماران ایرانی تولید و منتشر کرد که تعدادی از آنها بسیار شاخص هستند. با توجه به این سابقه سفارت ایتالیا در ایران مجموعه‌ای مستند در مورد این گزارش‌ها با همکاری هیئت‌تحریریه دوموس ساخته که اولین قسمت آن ۱۲ مهر در حساب‌های کاربری سفارت ایتالیا در ایران در توئیتر، اینستاگرام و یوتیوب منتشر شد.

این مجموعه که نگاه دوموس به ایران/ Domus’ Eyes on Iran نام دارد شامل ۱۰ قسمت مستند است که مراحل اصلی توجه مجله دوموس به اجرای پروژه‌های معماران و طراحان ایرانی و ایتالیایی در ایران همچنین نشان دادن نقش پررنگ و برجسته ایران در تاریخ معماری و طراحی مدرن و ارتباط پیوسته و بارور آن با عرصه معماری و طراحی ایتالیا را نشان می‌دهد.  

هر قسمت از این مستندها که حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هستند، به یکی از مقالات دوموس اختصاص دارد که به اثری تحقق یافته در ایران پرداخته و با تعمق در محتوای آنها مراحل بالندگی و رشد آنها را دنبال کرده است.
در قسمت سوم از این مستند که دیروز (سه شنبه ۲۵ آذر) در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت، ضمن تحلیل و بررسی معماران بنامی چون سارا کلانتری و رضا صیادیان، رابطه میان معماری ایرانی و طبیعت به تصویر کشیده می‌شود.

دوموس یک مجله معتبر ایتالیایی در زمینه معماری، هنر و طراحی است که در سال ۱۹۲۸ توسط جیو پونتی /Gio Ponti طراح، نویسنده و مدرس ایتالیایی پایه‌گذاری شد و توسط هیئت‌تحریریه‌ای متشکل از طراحان مطرح هر سال ۱۱ شماره از آن به زبان‌های ایتالیایی و انگلیسی منتشر و در سراسر جهان توزیع می‌شود. 
این مجله از ابتدا حوزه تمرکز خود را هنر و معماری دوران مدرن  و بعدها پست‌مدرن در مناطق شهری، روستایی و حومه شهر اعلام کرد و بررسی معماری و طراحی داخلی ایتالیا با توجه به هنرهایی چون خانه‌آرایی، گل‌کاری و حتی آشپزی از دیگر ماموریت‌های این نشریه بود. 
دوموس البته در تمام دوران انتشار خود به معماری مدرن در دیگر کشورها نیز پرداخته و گزارش‌های مختلفی در مورد معماران مطرح کشورهای مختلف منتشر کرده است. سنت توجه به معماری جهان دوموس حتی در دوران حکومت فاشیست‌ها در ایتالیا با وجود موانع مختلف ادامه داشت.

منبع:ایرنا

درباره نویسنده


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/barandat/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/barandat/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35