تدوین خط محدوده و اصلاح دفترچه ضوابط بافت تاریخی قم
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: تدقیق خط محدوده و همچنین اصلاح دفترچه ضوابط مربوط به بافت تاریخی شهر قم توسط این معاونت تهیه و در مراحل بررسی و تصویب در مراجع استانی قرار دارد.
مسعود میلانی با اشاره به اهمیت تجدیدنظر در محدوده بافت تاریخی شهر قم اظهار داشت: متأسفانه در سالهای گذشته شهروندان و شهرداری از فریز شدن این محدوده ناراضی بودند و بهنوعی اقدامات در این بافت قفلشده است.
وی با بیان اینکه تدقیق خط محدوده و همچنین اصلاح دفترچه ضوابط مربوط به بافت تاریخی شهر قم توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قم تهیه و در مراحل بررسی و تصویب در مراجع استانی قرار دارد، ابراز کرد: این ضوابط باید در شورای اسلامی شهر قم، کمیته کار کمیسیون ماده ۵ و شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان موردبررسی و تصویب قرار گیرد.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قم ادامه داد: پس از تصویب نهایی در کمیسیون ماده ۵ استان، مراحل ابلاغ ملی آن انجام خواهد پذیرفت.
به گفته وی، با توجه به اینکه محدوده پیشنهادی بافت تاریخی و محدوده بافت فرسوده شهر قم هر دو با یکدیگر هممرز و مشترک است، قاعدتاً تدوین و تهیه یک خط محدوده دقیق و دفترچه ضوابط کاربردی و عملیاتی در خصوص بافت تاریخی باعث رفع موانع جهت ماندگاری ساکنان بومی در محلات را فراهم آورده و سبب افزایش معیارهای ارتقای کیفیت زندگی ازجمله سرانههای خدماتی خواهد شد.
میلانی با تأکید بر اینکه با این طرح، ازنظر اقتصادی مباحث مربوط به مرمت، بهسازی و نوسازی در محلات تاریخی شهر، برای ساکنین و بخش خصوصی توجیهپذیر خواهد بود، تصریح کرد: با حل این مسائل دغدغههای مربوط به تابآوری و مدیریت در مواقع بحران در بافت تاریخی مرتفع میشود.
خبرگزاری موج
درباره نویسنده
نویسنده