با پاویون THEMATIC، روی اقیانوس قدم بزنید
آب، عنصری حیاتی برای تمام موجودات است. زندگی به آب و حرکت آن بستگی دارد؛ از آب اقیانوسها و دریاهای بزرگ گرفته تا آبی که در سلولهای بدن ما جریان دارد. در گوشه و کنار دنیا، حرکت آب به شکل موج، گرداب و جزر و مد در ذهنها تداعی میشود. پاویون thematic، محصول هنر دنیل واله است که اولین بار در نمایشگاه Yeosu کره جنوبی ۲۰۱۲ به نمایش گذاشته شد. واله تلاش کرد که این پاویون را بر فراز آب سیال بسازد تا به اهمیت زندگی اشاره کند. پاویون، بیش از اینکه یک اثر معماری باشد؛ یک ساختار دریایی است که به وسیله جریان آب شکل یافته است.
thematic، اشکال و اهداف مختلف حرکت آب را نشان میدهد؛ گاهی فرمتهای آموزشی را به نمایش میگذارد و گاهی هم یادآور اشکال فنی آب (هیدرولیکها یا سیستم خنککننده) است. پاویون را میتوانیم به بدن انسان هم تشبیه کنیم؛ آب در رگهایش جریان مییابد تا کارهایش را انجام دهد (نمایشها، هیدرولیکها، سیستم خنککننده و…). این طرح سعی میکند که حواس افراد را روی اقیانوس و وضع بحرانی سواحل معطوف کند. در طرح پاویون، یک تعادل متزلزل دیده میشود؛ البته این بیثباتی عمداً طراحی شده است. پاویون از دو سطح تشکیل شده؛ قسمتی از ساختار زیر آب قرار میگیرد و قسمت دوم روی آب است؛ این طرح ما را یاد تعادل حساس بین خشکی و آب میاندازد. در واقع میخواهد نشان دهد؛ سواحل با چه خطر واقعی روبهرو هستند؛ خطری که ناشی از افزایش دمای جهان و بالا آمدن سطح آب دریاست.
پاویون thematic، فونداسیون ندارد؛ مانند یک قایق است و مثل هر کشتی دیگری انعطافپذیر است. بعد از برگزاری نمایشگاه، پاویون را میتوان در همان موقعیت نگه داشت یا به نقاط دیگری برد. انعطافپذیری در حرکت باعث شده که پتانسیل و کارایی آن افزایش یابد. تاسیسات آتی سازه، سایتی تحقیقاتی در کنار ساحل خلق خواهد کرد. امکان جابه جایی، جنبه توریست پذیری طرح را دوچندان کرده است.
thematic بر فراز آب قرار گرفته و مهمانهایش را دعوت میکند که به طرف اقیانوس قدم بزنند؛ بهگونهای که احساس خواهید کرد مردم مستقیماً به طرف اقیانوس میروند؛ نتیجه این طراحی، خلق حسی اسرارآمیز است. طرح دنیل واله امیدوار است؛ تأثیری عمیق بر روی بازدیدکنندگان بگذارد و آنها را از مسائل مربوط به اقیانوس و سواحل آگاه کند. زیبایی کار اینجاست که افراد بعد از تماشا و بازگشت به شهر سعی خواهند کرد که اهداف پاویون را دنبال کرده و توسعه دهند.
وقتی که بازدیدکنندگان در حال تماشای فضاهای نمایشگاه هستند؛ شوری فضایی و متداوم آنها را فرا خواهد گرفت. اگرچه فضا به نواحی متعددی تقسیم شده است اما این تداوم و یکپارچگی پابرجا خواهد ماند زیرا فضاهای بزرگی طراحی شده که نواحی مختلف را به هم وصل میکند؛ البته قسمتی از این یکپارچگی هم مرهون متریال استفاده شده است. دیوارهای سیال پاویون، مات هستند؛ دیوارهایی که اطلاعات لازم را به مهمانهای خود میدهند و همزمان قدرت تصور اطلاعات را نیز به آنها هدیه میدهند. این حس مات و نیمه شفاف نشان میدهد که همه مسائل به هم مربوط هستند. پاویون، یک سیستم ماشینی هیدرولیک است که امکان نمایش پیکربندیهای مختلف آب را ممکن کرده است. یک سری فضای جمع کننده آب در طول ساختار طراحی شده، هرگاه این فضاها پر یا خالی شوند؛ وزن پاویون افزایش و کاهش مییابد؛ در نتیجه نسبت به سطح آب، بالا یا پایینتر میرود.
پاویون دارای یک سیستم تصفیه است که آبشور را به آب شیرین تبدیل میکند. کاهش مصرف انرژی مجموعه ناشی از سیستم خنککننده کممصرف و عایق است. یک سری پنل خورشیدی و میکرو توربین روی آبشار کوچک پاویون تعبیه شده است که به تأمین انرژی موردنیاز مجموعه کمک میکنند.
درباره نویسنده
نویسنده