بازار مسکن ساوه همچنان در عطش افزایش قیمت
معاون شهرسازی و معماری شهرداری ساوه گفت: کسری و کمبود ساخت مسکن در شهر مهاجرپذیر ساوه موجب شده است تا عطش بازار مسکن برای افزایش قیمت فروکش نکند و تا زمانی که عرضه بهبود پیدا نکند وضع قیمتها هم کاهشی یا در شرایط تثبیت نخواهد بود.
گرانی اجاره بها در شهرها دلایل مختلفی دارد؛ قرار گرفتن در تابستان که فصل جابه جایی مستاجرین هم به حساب میآید و موجب افزایش تقاضا برای مسکن میشود یکی از دلایل گرانی مسکن و اجاره بها است.
افزایش تقاضا شده در مقابل کمبود عرضه تاثیر به سزایی بر صعودی شدن قیمتها دارد؛ کمبود ساخت مسکن در سالهای گذشته و نبود عرضه و همچنین افزایش قیمت مسکن بر این علت افزوده است.
همچنین یکی از دلایل گرانی اجارهها فعالیت برخی افراد در فضای مجازی است که بدون نظر کارشناسی و داشتن تخصص لازم اقدام به خرید و فروش و اجاره ملک میکنند.
مصباحی در گفتوگو با خبرنگار فارس در این خصوص بیان داشت: مسکن و داشتن سرپناه یکی از مهمترین و از نیازهای اولیه بشر است که با گذشت زمان و پیشرفت در حوزه ساخت و ساز رونق بیشتری پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه هماینک تأمین مسکن و هزینههای اجاره مسکن در شهرهای مهاجرپذیری مانند ساوه برای مردم و بهخصوص اقشار کمدرآمد جامعه شکننده شده است، اظهار داشت: تاکنون اغلب تلاشهایی که برای ساماندهی بازار مسکن صورت گرفته، نتیجه مؤثری برای مردم نداشته است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری ساوه ادامه داد: رشد تقاضا برای مسکن در شهری مانند ساوه در مقابل حرکت لاکپشت وار ساخت مسکن در کشور، تعادل بین عرضه و تقاضا را در هم کوبیده است و این مسئله تاثیر مستقیمی نیز بر نرخ اجارهبها داشته بهطوری که مستأجران را هم با چالشهای زیادی روبرو کرده و اقشار کمدرآمد را به حاشیهنشینی کشانده است.
مصباحی یادآور شد: همچنین کسری و کمبود ساخت مسکن در شهر مهاجرپذیر ساوه موجب شده است تا عطش بازار مسکن برای افزایش قیمت فروکش نکند و تا زمانی که عرضه بهبود پیدا نکند وضع قیمتها هم کاهشی یا در شرایط تثبیت نخواهد بود.
وی اظهار داشت: شروع طرح نهضت ملی مسکن موجب شده تا قیمت ملک در شهرهای بزرگ تغییرات محسوسی را تجربه کند و تا حدودی از قیمت و هزینه اجارهبهای آن کاسته شود که احتمالاً پس از واگذاری این واحدهای مسکونی به متقاضیان آنها باید در انتظار کاهش بیشتر قیمت مسکن نیز باشیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری ساوه تصریح کرد: در مسکن ملی دیگر ساختمانهای بلندمرتبه ساخته نمیشود بلکه تعداد طبقات در این طرح نهایتاً هفت طبقه خواهد بود که البته کیفیت ساخت مسکنهای طرح ملی وابسته به نظارت بر انبوهسازان است که باید در دستور کار دولت قرار بگیرد.
مصباحی افزود: از مزایای طرح نهضت ملی مسکن میتوان به ارزانسازی در عین حال رعایت استانداردهای لازم ساخت مسکن در تعداد بالا و پایین آمدن سهم هزینههای ثابت در حد هر مترمربع (هزینههای مثل نقشهکشی، نظارت، نیروی انسانی و …) پرهیز از تجملگرایی، افزایش امید به خانهدار شدن در اقشار کمدرآمد جامعه، امتیاز استفاده از تسهیلات ارزانقیمت با بوروکراسی بسیار کمتر از تسهیلات قبلی اشاره کرد.
وی گفت: در عین حال معایبی هم به این طرح وارد است که مهمترین آن مشکلات کمبود زیرساختها و خدمات عمومی و در نظر نگرفتن شرایط ساکنین و مشکلات فرهنگی در شهرهای کوچک میباشد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار ساوه ابراز داشت: عدم توجه کافی جهت تأمین سرپناه در ساوه که میزبان بزرگترین شهر صنعتی کشور میباشد در گذشته از سوی برخی دستگاههای متولی و از طرفی مهاجرپذیر بودن این شهرستان به دلیل اشتغال باعث شده تا هماینک نیاز به مسکن در ساوه دوچندان باشد.
مصباحی خاطرنشان ساخت: احداث دو هزار ۷۰۰ واحد مسکونی توسط دولت محترم در شهر ساوه فرصتی مغتنم است اما نیاز این شهر را با توجه به شرایط خاص دومین شهر استان مرکزی تأمین نمیکند.
وی یادآور شد: بر این اساس مدیریت شهری دوره ششم نیز در رویکرد مقتضی در تلاش است که با ایجاد تسهیلات جهت تولید مسکن از طریق مشارکت بخش خصوصی در این راستا اقدامات لازم را به عمل آورد.
فارس
درباره نویسنده
نویسنده