ایجاد دانشگاه هنر در شهر میراث جهانی یزد یک ضرورت اساسی است
یزد سرپرست دانشگاه یزد در بازدید از دانشکده هنر و معماری این دانشگاه تأکید کرد: ایجاد دانشگاه هنر برای شهر میراث جهانی یزد یک ضرورت اساسی است و این دانشکده قابلیت آن را دارد تا با تأسیس رشتههای جدید نظیر فرش، صنایع دستی، عکاسی، انیمیشن و مرمت آثار تاریخی به دانشگاه تبدیل شود.
دکتر «عباس کلانتری خلیل آباد» در این بازدید ضمن قدردانی از اقدامات انجام گرفته برای توسعه و اعتلای این مجموعه، به ویژه خدمات ارزشمند و ماندگار نیکوکاران یزدی، خاطرنشان کرد: با وجود کارهای بسیار عظیم و دلسوزانهای که تا به حال برای احیا و توسعه بافت تاریخی انجام شده، متأسفانه برخی از ساختمانهای ارزشمند در این مجموعه در معرض آسیبهای جدی قرار گرفته است.
وی در بازدید از خانه اهدایی «اکبر شفیعپور»، از آن به عنوان گنجینهای از میراث ملموس و ناملموس تاریخ سرزمین ایران و شهر یزد یاد کرد و افزود: این ساختمان از منظر فرهنگی دارای اهمیّت فراوانی است زیرا با حافظه تاریخی و هویّت اجتماعی ساکنان یزد پیوند خورده است.
کلانتری خلیلآباد با ابراز تأسف عمیق از تأمین نشدن بودجه برای مرمت و احیای این ساختمان، طی تماسی با مسئولان ارشد استان خواستار توجه جدّی به این میراث فرهنگی ارزشمند شد.
وی در ادامه این بازدید، از طرح توسعه دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد نیز دیدن و خاطرنشان کرد: ایجاد دانشگاه هنر برای شهر میراث جهانی یزد یک ضرورت اساسی است و این دانشکده قابلیت آن را دارد تا با تأسیس رشتههای جدید نظیر فرش، صنایع دستی، عکاسی، انیمیشن و مرمت آثار تاریخی به دانشگاه تبدیل شود.
این مسئول با اشاره به این که از این پس، توسعه و احیای فضاهای کالبدی دانشکده هنر و معماری در اولویت طرحهای عمرانی دانشگاه قرار خواهد گرفت، ابراز امیدواری کرد با مساعدت مسئولان ذیربط در استان، بتوان با خرید و اهدای برخی از ساختمانهای موجود در مجاورت این دانشکده، گام مهم و موثری را در مسیر توسعه آن و تقویت پیوند با جامعه برداشت.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد فعالیت خود را از سال ۱۳۶۸ به عنوان اولین دانشکده معماری خارج از تهران در خانه تاریخی رسولیان واقع در بافت جهانی یزد آغاز کرده است که با گذشت زمان، تدریجاً به تعداد خانههای قدیمی این مجموعه افزوده شد. هم اکنون تعداد ۱۶ پلاک ثبتی و ۲۳ حیاط از مجموع خانههای مرتبط به یکدیگر در دو محله تاریخی سهل ابن علی و گلچینان به دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد تعلق دارد.
ایسنا
درباره نویسنده
نویسنده