اصلاح سردرب ایوان های صحن پیامبر اعظم(ص) مطابق با معماری سنتی حرم مطهر رضوی

مهندس محسن صباغیان طوسی امروز شنبه ۲۲ مردادماه با حضور در محل پروژه ساخت آرایه های سردرب ایوان های باب الهادی(ع) و باب الکاظم(ع) در  جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: طراحی و ساخت آرایه‌های سردرب‌ ایوان‌های باب الهادی(ع) و باب الکاظم(ع) در صحن پیامبر اعظم(ص) از دیگر پروژه های عمرانی حرم رضوی است. این دو ایوان با مقرنس‌کاری، کتیبه‌های ایوان بند و ابرویی و نیز کتیبه‌های اطراف مقرنس‌ها و فیل‌گوش‌ها تزئین شده است. 

وی افزود: در گذشته به دلیل اینکه صحن جامع یا همان صحن پیامبر اعظم(ص) قرار بود به بهره برداری برسد یک کار مقرنس گچی بدون در نظر گرفتن کارهای هنری روی این سردرب این ایوان ها انجام شده بود و از آنجایی که یک ایوان با عنوان ایوان ولیعصر در ضلع جنوبی پیامبر اعظم(ص) داریم لذا اجبارا بایستی نوع کار و جنس مصالح را با آن هماهنگ کنیم لذا از پیمانکاران و هنرمندان برجسته کشور از جمله استاد مظلوم زاده برای این کار بهره بردیم.

مشاور هنری و سنتی سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی با اشاره به برخی مشخصات فنی کاشی کاری‌های این دو ایوان بیان کرد: حجم کاشی کاری هر ایوان ۶۰۰ متر مربع است که عملیات اجرایی آن از سال ۹۹  آغاز شده، اما با شیوع کرونا از سرعت اجرای کار کاسته شد و به تازگی تکمیل پروژه در دستور کار قرا گرفته و به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

طوسی تصریح کرد: در کنار پایبندی به اصول هنری و معماری سنتی حرم مطهر رضوی، نوعی از الگوها و استانداردهای جدید هم در مجموعه طراحی این دو ایوان لحاظ شده است تا به شکوه و جلوه صحن پیامبراعظم(ص) افزوده شود.

وی یادآور شد: شماری از کتیبه‌های باب الکاظم(ع) منسوب به امام موسی بن جعفر(ع) و یکسری از کتیبه‌های باب الهادی(ع) نیز منسوب به امام محمد تقی(ع) است.

 
رضوی نیوز

درباره نویسنده