پ٫ فروردین ۳۰ام, ۱۴۰۳

چرخه رنگ در دکوراسیون داخلی

چرخه رنگ در دکوراسیون داخلی

چرخه یا دایره ی رنگ که در دکوراسیون داخلی نیز از آن بسیار استفاده می شود ، ابزاری است که دسته بندی رنگ ها را نشان می دهد و دارای ۱۲ بخش است که رنگ های آبی ، قرمز و زرد سه رنگ اصلی آن هستند رنگ هایی که مابین رنگ های اصلی قرار میگیرند رنگ هایی هستند که برای از بین بردن مرزهای این رنگ های اصلی ایجاد شده اند .

چیدمان های متعددی برای دایره ی رنگی پیشنهاد شده است اما در این میان چیدمانی که ترتیب منطقی رنگ های خالص در آن رعایت شده است مورد قبول است .

تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی

مهم ترین قسمتی که در خانه است اتاق نشیمن می باشد ، از این اتاق برای برگذاری میهمانی ها استفاده می شود ، در نتیجه توجه ها بیشتر به این قسمت از خانه معطوف است و سعی می شود از ابزارآلات شیک نظیر کاغذ دیواری ، فرش و مبلمان لوکس و زیبا استفاده شود . رنگ ها نیز در جلوه ای که به اتاق نشیمن می دهند بسیار نقش دارند ، ابعاد اتاق نشیمن ، سبک مورد استفاده در دکوراسیون ، نورگیر بودن اتاق همگی بر انتخاب رنگ های مورد استفاده تاثیر می گذارند .

رنگ های اصلی چیست؟

طبق تئوری های گذشته رنگ های زرد و قرمز و آبی از ترکیب هیچ رنگ دیگری ساخته نشده اند از این رو به آنها رنگ های اصلی می گویند . سایر رنگ های موجود در چرخه ی رنگ از ترکیب این سه رنگ ساخته شده اند .

رنگ های ثانویه چیست

رنگ های ثانویه نارنجی ، بنفش و سبز هستند . رنگ های متوسطه به رنگ هایی گفته می شوند که از ترکیب یک رنگ اصلی و یک رنگ ثانویه ساخته می شوند . رنگ های ثانویه در چرخه ی رنگ ها بین دو رنگ اصلی قرار میگیرند .

تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی

رنگ های ترکیبی چیست

از ترکیب یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی رنگ ترکیبی ایجاد می شود و جایگاه آنها نیز میان دو رنگی است که از آنها تشکیل شده است . زرد-نارنجی ، قرمز نارنجی ، قرمز بنفش ، آبی بنفش ، آبی سبز ، زرد و سبز جز اسن دسته از رنگ ها هستند .

هارمونی رنگ ها در دکوراسیون داخلی

اینکه چیدمان و رنگ آنها را به گونه ای انتخاب کنید که همه ی اجزا در کنار یکدیگر پیدمانی مطبوع داشته باشند را هارمونی یا هماهنگی میگویند . هارمونی در اجسام ، موسیقی ، رنگ ها ، طبیعت و … دیده می شود و در دکوراسیون داخلی ، هر چی که در داخل منزل به صورت چشم نواز و خوش ترکیب در کنار یکدیگر قرار گرفته باشد را هارمونی میگویند . هماهنگی بین عناصر و رنگ ها باید به گونه ای باشد که افراد را مجذوب کند ، هماهنگی بیش از حد باعث ایجاد فضایی مرده می شود . مغز انسان به گونه ای است که تمایلی به دیدن چیدمانی ساختار نیافته و نامنظم ندارد ، بنابراین فضایی برای افراد جذاب خواهد بود که حس تعادل را در آنها القا کند . چندین فرمول برای ایجاد هارمونی بین رنگ ها وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است :

انتخاب رنگ های همجوار

در بالا مفهوم چرخه یا دایره ی رنگ ها ذکر شد ، به دسته های سه تایی در این دایره رنگ که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند هارمونی بر اساس همجواری می گویند . مثال هایی از رنگ های همجوار میتوان به ترکیب رنگ های زرد و سبز ، زرد و نارنجی ، اشاره کرد .

رنگ آبی در دکوراسیون
انتخاب رنگ های مکمل

رنگ های مکمل کاملا در تضاد با یکدیگر هستند و در چرخه ی رنگ ها در مقابل هم قرار می گیرند ، رنگ های قرمز و سبز ، بنفش و زرد مکمل یکدیگر هستند . نمونه های رنگ های مکمل در زبیعت نیز به وفور دیده می شود . هارمونی رنگ زرد و سبز برگ گل ها با گل های قرمز و بنفش نمونه ای از این هارمونی است .

انتخاب بر اساس رنگ های موجود در طبیعت

طبیعت بهترین مثالی است که می توان از ترکیب رنگ های مختلف زد . با نگاه کردن به طبیعت میتوانید درک درستی از هارمونی رنگ ها داشته باشید ، همه ی رنگ های موجود در طبیعت در دکوراسیون داخلی قابل اجرا نیستند ، اما الهام گرفتن از آنها می تواند دید خوبی را به شما در خصوص هارمونی رنگ ها بدهد .

طیف های رنگی گرم و سرد

رنگ های سرد آن دسته از رنگ ها هستند که تداعی کننده آب و احساس سرما هستند ، رنگ آبی و رنگ های مجاور آن جز این دسته از رنگ ها هستند . رنگ های گرم آن دسته از رنگ هایی هستند که گرمی ، آتش و خورشید را به یاد انسان می آورند ، رنگ قرمز و رنگ های اطراف آن جز رنگ های گرم طبقه بندی می شوند . نارنجی و زرد دو رنگ گرم دیگر هستند که در دکوراسیون داخلی ، به خصوص کوسن مبل ها بسیار مورد استقبال قرار میگیرند .

هارمونی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

درباره نویسنده