مرمت آرامگاه یغمای نیشابوری پایان یافت

رییس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور گفت که مرمت آرامگاه «یغمای خشتمال» شاعر فقید معاصر در این شهرستان پایان یافت.
حسن گیاهی روز سهشنبه افزود: در این طرح مرمتی پس از آسیب شناسی، ابتدا عایق پشت بام برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به بنا و پشت کتیبهها صورت گرفت؛ علاوه بر این هفت کتیبه کاشی آسیب دیده بر اثر عوامل جوی و انسانی که شامل اشعار شاعر است، دوباره در کارگاه کاشی سازی سنتی تهیه و نصب شد.
وی با بیان اینکه آجرهای فرسوده و بخشهای آسیب دیده در بدنه بنا نیز بندکشی شد، گفت: خوشنویسی کتیبهها توسط استاد برجسته خوشنویسی نیشابور «ابوالقاسم دانشجو» که خوشنویسی کتیبههای قدیمی را انجام داده، صورت گرفت.
رییس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیشابور بیان کرد: بخش اصلی هزینه مرمت این بنا از سوی یکی از وکلای خوشنام نیشابور و یک نفر از اهالی فرهنگ و هنر شهرستان تامین و پرداخت شده است.
گیاهی بنای آرامگاه یغمای نیشابوری را دارای ارزش معماری و فرهنگی دانست و افزود: با پیگیری انجام شده محدوده محوطه بنا مشخص شد که در صورت همکاری و ایجاد شرایط میتوان برای محوطهسازی آن برنامهریزی کرد.
بنای یغمای نیشابوری در حوالی آرامگاه خیام با طرح مهندس حبیب الله متحدین و آجرکاری زیبای استاد فقید آجرکاری نیشابور«محمد قاسم اخویان» در اواخر دهه ۶۰ شمسی اجرا شده است.
اطلاعات دقیقی از تمام ابعاد شخصیتی و زندگی یغمای نیشابوری در دست نیست اما آنچه مسلم است مضامین شعری او بسیار وسیع است و تقریباً تمام مضامینی که شاعران بزرگ فارسی در اشعار خود آوردهاند، در آثار یغما دیده میشود و البته در زمان حیاتش و پس از انتشار با استقبال و خریداری فرهنگ دوستان همراه شد.
این در حالیست که یغما تا دوره جوانی سواد خواندن و نوشتن نداشته است اما پس از آموختن به روش های غیرکلاسیک و مدرسه ای؛ ذوق و قریحه ذاتی توام با روح سرکش کویرنشین او گنجینه ای از لغات فارسی و عربی را در منظومه فکری او جای می دهد.
یغمای نیشابوری که مشاغلی همچون خشتمالی، کارگری در مزرعه و باغبانی را تجربه کرده است دارای سبک نوشتاری سهل و ممتنع است.
سهل و ممتنع سبکی است که در عین صمیمیت و سادگی که خواندن و فهم آن را آسان میکند اما خلق آن کاری سخت و دشوار است و سعدی شیرازی از جمله شعرای بزرگ فارسی آثاری چنین دارد.
ایرنا
درباره نویسنده

نویسنده