مدیرکل اوقاف سمنان: کاروانسرای میامی آماده واگذاری برای سرمایهگذاری است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه سمنان گفت: زمینه سرمایهگذاری و بهرهبرداری از کاروانسرای میامی مهیاست و سرمایهگذاران میتوانند مراجعهکنند.
حجتالاسلام ستار علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاروانسرای میامی در تملک ادارهکل اوقاف و امور خیریه سمنان است و اکنون آمادگی واگذاری آن با هماهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی وجود دارد.
وی ادامه داد: کاروانسرای میامی در قالب قرارداد چندساله طبق توافق به سرمایهگذار بخشخصوصی واگذار میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سمنان گفت: محدودیت خاصی در زمینه بهرهبرداری از کاروانسرای تاریخی میامی از سوی بخش خصوصی وجود ندارد، اما در نهایت درباره کاربری بنا با ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان هماهنگ میشود.
میامی «سرزمین کاروانسراها»
کاروانسرای میامی یکی از معدود این نوع بناهای داخل شهر و دهها بافت تاریخی این شهرستان در شرق استان سمنان معروف به «سرزمین کاروانسراها» است که به سیمای این شهر جلوه خاصی بخشیده و نگین تاریخی برای جذب گردشگران و هویت فرهنگی منطقه محسوب میشود.
زیباییهای کاروانسرای میامی
کاروانسرای زیبای میامی در مرکز این شهر و خیابان امام رضا (ع) واقع شده است. این کاروانسرا به شکل حیاط مرکزی و از نوع چهار ایوانی با آجر ساخته شده است و اهالی میامی به آن کاروانسرای شاهعباسی میگویند.
کاروانسرای میامی به عنوان الگویی از کاروانسراهای درون شهری بسیار حائز اهمیت است. این کاروانسرا به مساحت چهار هزار و ۶۲۳ متر مربع (۶۹ در ۶۷) در ۲ طبقه به شماره ۱۷۱۸ سال ۱۳۶۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
وجود فضای متفاوت شترخان (محل نگهداری شتر) وجه تمایز این کاروانسرا نسبت به الگوی رایج کاروانسراهای همدوره خود است که از مهارت و هنرمندی معماری در طراحی این بنا حکایت دارد.
وجود ۲ فضای متفاوت در گوشههای حیاط به عنوان فضای اختصاصی شترخان، از ویژگیهای منحصر به فرد این کاروانسرا است برای تمایز فضای شترخان و حجره نیز ایوانچه یا سکویی وجود ندارد.
ورودی بنا به شکل هشتی است. در سردر ورودی این کاروانسرا با خط ثلث بر روی کتیبههای سنگی تاریخ ساخت را سال ۱۰۶۴ به هنگام سلطنت شاه عباس دوم حک کردهاند.
نام بانی بنا نیز در این کتیبه قیدشده که از این حیث نیز منحصر به فرد است.
درباره نویسنده

نویسنده