ج٫ اردیبهشت ۱۴ام, ۱۴۰۳

طراحی ویلای تفریحی

برای طراحی ویلا همچون دیگر پروژه های معماری ابتدا  اقلیم منطقه را بررسی ، عکسبرداری کرده و اطلاعاتی از مکان دقیق ساخت و درخواست های مشتری  تهیه میکنیم. بعد از مطالعه و بررسی برای ساخت ویلا طرح های اولیه معماری به مشتری نشان داده و سپس نقشه های اجرایی همراه با جزییات اجرا به مجری یا پیمانکاران ارائه میدهیم وبرآورد هزینه ومدت زمان اجرای پروژه و سپس نوع قرار داد اجرای ویلا را مورد بحث قرار میدهیم.

طراحی یک ویلای تفریحی به خصوص در اقلیم گرم هم  از نظر اقتصادی و هم از لحاظ اجرایی چون مقرون به صرفه تراست همیشه درخواست زیادی می شود.

هزینه طراحی ویلا بر اساس متراژ و سبک طراحی ویلا بر اساس متر مربع تعیین میشود
طراحی محوطه ویلا :طراحی محوطه ویلا نیز بر اساس متر مربع و سبک و ساختار محوطه تعیین میشود.
اجرای ویلا :بعداز تایید طراحی معماری وسازه آن متره برآورد اولیه هزینه ویلاسازی مشخص میشود

بعداز تعیین نوع طراحی ،اقلیم ،نوع دسترسی ها و امکانات موجود و ناموجود همینوطر فصل کاری هزینه محوطه سازی توسط کارشناسان تعیین می شود.

دکوراسیون داخلی در طراحی ویلا

محیط زندگی به دلیل آنکه ساعات زیادی را در آن می گذرانیم، دارای اهمیت زیادی میباشد که کیفیت این فضا بر کیفیت زندگی وافراد درون آن نیز تاثیر میگذارد . هم میتواند سبب آرامش و دوری از شلوغی و هرج و مرج شهر  شود،  هم می تواند بر عکس استرس ها و فشارهای عصبی را افزایش دهد ، بنابراین دکوراسیون دتخلی نقش به سزایی همراه دارد.

ورودی و راهرو 

راهرو هاو در ورودی اولین جایی است که ساکنان خانه و میهمانان با آن مواجه میشوند بنابراین جز فضاهای مهم محسوب می شوند و طراحی خاص خود را دارند و باید حس دعوت کنندگی خوبی را با نورپردازی، فرم یا متریال های استفاده شده به وجود بیاورند.همچنین میتواند معرف ارزش های کل خانواده و ساکنان آن باشد .

طراحی فضای ورودی قبل از رسیدن به بنا از خارج ساختمان مـــــهم به نظر مـــی رسد . ورودی خانه باید ضمن تامین دسترسی مناسب به خانه , فضای داخلی خانه را از فضای عمومــــــــی جدا نماید و امکانات مربوط به ورود, تعویض لباس , در آوردن کفش , امکان استقبال و مشایعت را تامین کند . زیبا و راحت باشد , فـــــاقد فضــــاهای بلا استفاده بوده و در شرایط اقلیمی نامطلوب مانع نفوذ سرما , گرما و گرد وخاک شود . ورودی باید دسترســـــــی ساده به نشیمن , پذیرایی , پله های طبقات و آشپزخانه داشته باشد .

عرصه

به تعدادی از فضاها و عملکردهای سازگار که با هم وابستگی معمــاری داشته و در بخش مشخصی از نقشه طرح ما مکان یابی گردند را عرصه گوییم .

  • عرصه خصوصی عبارتند از : اتاق خواب – حمام – اتاق کار – اتاق مطالعه
  • عرصه خانوادگی عبارتند از : غذا خوری – آشپزخانه – هال – نشیمن
  • عرصه پذیرایی عبارتند از : پذیرایی – نهارخوری
  • عرصه خدماتی عبارتند از : پارکینگ – موتورخانه – انبار
  • عرصه فضای باز عبارتند از : باربیکیو

طراحی اتاق خواب 

عرصه خواب شامل اتاق خواب بچه , اتاق خواب والدین , کتابخانه و گاهی هم اتاق خواب میهمان می باشد . ایــــن قسمت از بنا جزو خصوصی ترین و آرام ترین بخش خانه , ضمن نزدیکی به فضـــــــای خانوادگی مانند نشیمن و آشپزخانه ,معمولا به طور مستقل و دور از پذیرایی میهمان طراحی می شود .
این بخش باید دور از صدای مزاحم طراحی گردد و به حمام و سرویس , دسترســــــــی نزدیک داشته باشد . همچنین بهتر است اتاق خواب علاوه بر  آفتاب گیر بودن  دید و منظر خوبی داشته باشد وبه بالکن و حیاط دسترسی داشته باشد و دارای تهویه مناسب باشد .نور پردازی و رنگ ملایم در این فضا میتواند محیط آرامش بخشی را ایجاد کند.
درویلاهای دوبلکس معمولا اتاق خواب در طبقه  بالا  طراحی می شود .

بهتر است اتاق خواب اصلی از اتاق خواب های دیــــــــگر استقلال نسبی داشته باشد به همین علت در بعضی طرح ها اتاق خواب اصلی در طبقه همکف و اتاق خواب هـــــای دیگر در طبقه بالا طراحی میشوند . در صورتی که برای میهمان اتاق خواب مستقلی در نظر گرفته شود باید آن را در طبقه همکف در نزدیکی ورودی و فضای زندگی خانوادگی طراحی شود تا بــــــرای میهمان  یک اتاق دنج برای مطالعه و انجام کارهای روزانه باشد.
در طراحی ویلا اندازه اتاق های خواب بستگی به تعداد افراد استفاده کننده , نوع فعالیت , مبلمــــــــان و لوازم مورد نیاز معمولا از ۱۲ الی ۲۰ متر مربع تغییر می کند . بهتر است تخت خواب در موقعیتی پیش بینـــــی شود که مستقیما در مقابل در ورودی اتاق و در معرض دید و یا چسبیده به پنجره ی اتاق نباشد و در عین حال از دیــد و منظر خوبی برخوردار باشد .
تخت خواب , کمد و میز, از جمله لوازم ضروری اتاق خواب است .

آشپزخانه 

یـــــکی از بخش های عملکردی در طراحی ویلا آشپزخانه می بــاشد و بـــا توجه به تنوع فعالیتها , وجود لوازم وتجهیزات مدرن , ضرورت استــــفاده از سیستــم های تاسیساتی برای آبرســــانی , دفع فاضلاب , روشنایی , تهویـــه , لزوم توجه به بهداشت ونظافت در آن و ……. طراحی این فضا را حساس تر میکند .

طراحی ویلا باید به گونه ای باشد تا آشپزخانه به فضــــای بیــرونی و گاراژ دسترسی راحتی داشته باشد و با بالکن یا پاسیو مرتبط باشد . فضای آشپزخانه باید امکان استفاده از نــــــور و تهویه طبیعی را داشته باشـــد.

در ویلاهایی که فضــــای مستقـل برای پــــذیرایی از میهمان است بهتر است آشپزخانه را به نحوی طراحی کرد که امکان دید از فضای آشپزخانه به نشیمن وجود داشته باشد .
اما در ویلاهای کوچکتر که از یک فضا برای نشیمن و پذیرایی استفاده مـــی شود , فضــــــای آشپزخانه باید استقرار بیشتری داشته باشـــد و مــحل پخت و پز و شست و شو باید از میهمان قابل رویت نبــــاشد . باید دقت نمود سر وصدای پخت و پز , شست و شو و بوی غذا مشکلی را برای فضای هم جوار به وجود نیـاورد .

محل استقرار یخچال بعد از شینگ ظـــــرفشویی ضروری است . پیش بینی میز کار به طول حداقـــل ۹۰ سانتیمتر میز کار در کنار یخچال از سمتی که در یخچال باز می شود برای پر و خالی کردن یخچال مفید است .

برای داشتن آشپزخانه مدرن از رنگ های خنثی مانند سفید وخاکستری استفاده شود بهتر است و تا حد ممکن فضا را خالی از تجملات و خلوت نگه دارید همچنین استفاده ازیک اپن جزیره  که از دو طرف راه ورودی داردو رفت و آمد را آسان تر میکند و همچنین فضا را جذابتر میکند.

نشیمن ویلا

یکی از مهم ترین و پرکاربردترین فضاها در ویلا قسمت نشیمن است که باید بیشتر به آن توجه شود.

معمولا این قسمت مستقـــل از فضای پذیرایی  طراحی میشود و حالتی خصوصی دارد . باید رو به آفتــــاب باشد و ارتباط راحتـــی با بالکن و حیاط داشته باشد و بایـــدطوری طراحی شود که فعالیتهای مختلفی همچون ؛ صحبت کردن – نشستن – تماشای تلویزیون – بازی بچـــه ها و مطــالعه جزئی در این فضا امکانپذیر و از وسعت خوبی برخوردار باشد .
انـــدازه ایــن فضـــا با توجه به نوع فعالیت ها و ابعاد مبلمـــان و لوازم مورد استفــاده مشخص می شود . ابــعاد آن بین ۱۵ الی ۲۵ متر متغییر است .
باید با ورودی آشپزخانـــه , غذاخـــوری و بالکن ارتبـــاط نزدیک داشته باشد وعلاوه بر ارتباط با اتاق خواب مستقل ازاتــاق خواب طراحی می شود . همچنین از نـور و چشم انداز مناسبی برخوردار باشد . برای این فضا طرح های مختلف را با توجه به نحوه چیدمان مبلمان متصور هستیم .

میتوان برای روشن تر شدن این فضا از رنگ سفید استفاده کرد در این صورت می توان رنگ مبلمان، فرش، پرده ها و سایر وسایل راحت ترانتخاب کرد.

برای آنکه سبک ویلا بیشتر به سوی مدرن رود از نورهای مخفی و توکار بیشتر باید استفاده شود.

پارکینگ 

در طراحی ویلا محل پارکینگ با توجه به ابعاد زیر بنـا , شیب زمین , نوع طرح خانه و شبکه دسترسی سواره مشخص می شود . ابعاد متعارف برای جانمایی یک اتوموبیل ۲۵ متر مربع و فضای اشغال آن ۵ * ۳ میباشد و برای مانور به فضای ۲۵ متر مربع احتیاج داریم . پارکینگ ممکن است از ساختمان اصلی جدا و یا چسبیده به آن و یا در زیر زمین و یا زیر بنا طراحی شود .همچنین مسئله مهم دسترسی آسان از پارکینگ به داخل خانه مخصوصا به آشپزخانه و یا فضای ورودی است .

بسیاری از آسیبمندان بخصوص آنها که از صندلی چرخدار استفاده میکنند، نسبت به سایرین جهت پیاده و سوار شدن‌به ماشین، فضای بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل برای پارکینگ ویژه اتومبیل آسیبمندان‌، حداقل ۳٫۵۰متر در نظر گرفته شده است‌.

درباره نویسنده