احیای رباط «فخرداود» مقصد جدید گردشگری خراسان رضوی در بینالود است

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید بینالود گفت: احیای رباط تاریخی «فخرداود» با قدمت ۷۵۰ ساله، گامی در جهت تبدیل این شهر به یک مقصد جدید گردشگری برای استان خراسان رضوی است.

مرتضی علیزاده مقدم از آغاز اجرای طرح جامع گردشگری در شهر بینالود خبر داد و افزود: هدف از این طرح برندسازی برای شهر جدید بینالود از طریق تعریف طرح های گردشگری است و احیای رباط تاریخی فخر داود و بافت قدیمی اطراف آن به‌ عنوان یکی از محورهای اصلی طرح گردشگری شهر خواهد بود.

وی با اشاره به وجود آثار تاریخی ارزشمند در محدوده بینالود به‌ ویژه رباط تاریخی فخرداود بیان کرد: در تلاش هستیم تا با توجه به ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و موقعیت جغرافیایی ویژه شهر جدید بینالود به عنوان یکی از مناطق در حال توسعه در مجاورت کلانشهر مشهد، در آینده‌ای نزدیک این شهر جدید را به یکی از مقاصد مهم گردشگری در استان خراسان رضوی تبدیل کنیم و با ایجاد زیرساخت‌های لازم گردشگری نه تنها کیفیت زندگی ساکنان را ارتقا دهیم، بلکه بستری مناسب برای صنعت توریست و جذب گردشگر و رونق اقتصادی شهر فراهم آوریم.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید بینالود ادامه داد: روستای «فخرداود» که پس از تصویب طرح جامع شهر جدید بینالود به یکی از محلات شهر تبدیل شده است، با طبیعتی تقریبا بکر و وجود باغات متعدد، با سابقه‌ای غنی در فرهنگ منطقه، ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری دارد و احداث گذر تاریخی در کنار کاروان سرای قدیمی محله، با تمرکز بر ویژگی‌های سنتی و زیست‌محیطی منطقه، می‌تواند این محله را به مرکزی پویا برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کند.

وی اظهار کرد: در این طرح بزرگ که مرحله نخست آن شامل بازسازی بخشی از گذر و کوچه باغ قدیمی مجاور رباط، ساخت مسجد با استفاده از معماری و مصالح سنتی و محوطه سازی پیرامون آن است، بافت قدیمی اطراف رباط به‌ گونه‌ای احیا می‌شود که حس اصالت تاریخی منطقه حفظ شود و گذرتاریخی با خانه های بوم گردی، مسیر دسترسی ویژه‌ای از حاشیه اتوبان و تردد با کالسکه، کافه های سنتی، فروشگاه های صنایع دستی و فروش محصولات محلی و مجموعه های پذیرایی با ارایه غذاهای سنتی ایجاد شود.

علیزاده اضافه کرد: برگزاری جشنواره‌های محلی فصلی و رویدادهای فرهنگی مانند جشنواره موسیقی سنتی، نمایشگاه‌های صنایع دستی و غذاهای محلی در این طرح می‌تواند به گردشگران حس زندگی در فضایی اصیل و آرامش‌بخش را منتقل و به جذابیت آن خواهد افزود.

وی گفت: در بخشی از این طرح بزرگ گردشگری از طریق سرمایه گذار بخش خصوصی و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، بنای رباط فخر داود به موزه‌ای برای بازدید عموم تبدیل خواهد شد که این موزه می‌تواند نقش مهمی در معرفی تاریخ منطقه و آداب‌ و رسوم محلی ایفا کند.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید بینالود بیان کرد: با توجه به تاکید و توصیه های معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید باید برای رونق شهر جدید بینالود از ویژگی های خاص منطقه برای برندسازی شهر استفاده کرد و با ایجاد زیرساخت های لازم این شهر را به یکی از قطب‌های پررونق گردشگری در نزدیکی مشهد مقدس تبدیل کرد.

شهر جدید بینالود یکی از شهرهای جدید استان خراسان رضوی است که حدود سه هزا رو ۳۰۰ هکتار وسعت دارد که یک هزار و ۱۰۰ هکتار از آن مسکونی است. شهر بینالود در ۶۴ کیلومتری نیشابور و ۷۳ کیلومتری مشهد و در دامنه رشته کوه‌های بینالود قرار دارد.

بینالود دومین شهر جدید در استان خراسان رضوی پس از شهر گلبهار است که در اسفند ۱۳۷۰ تأسیس و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۱ آغاز شد

 

درباره نویسنده